Nogomet

Gonzalez: "Portove su metode rada takve da se Hulkov odlazak neće previše osjetiti"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 17.09.2012.
Gonzalez: "Portove su metode rada takve da se Hulkov odlazak neće previše osjetiti"
Foto: Davor Sajko

Lucho Gonzalez, 31-godišnji argentinski nogometaš, bit će jedna od najvažnijih karika momčadi Porta na gostovanju u Zagrebu. Kao ni trener Portugalaca, Gonzalez uoči početka ništa ne želi uzeti "zdravo za gotovo"...

Ždrijeb Lige prvaka odredio je da će Dinamo ove jeseni snage odmjeriti s Portom, Paris Saint Germainom i imenjakom iz Kijeva, a prvi gost Maksimira u utorak će biti portugalski sastav, u čijim redovima nakon tri godine provedene u francuskom Marseilleu ponovno igra Lucho Gonzalez.

Gonzalez je ujedno i kandidat za ulogu kapetana Porta. "Drago mi je da sam jedan od kapetana Porta, moje iskustvo može pomoći mlađim igračima. To je najvažnije", poručuje Argentinac dan prije prvog kola.

U Zagrebu neće biti Hulka, koji je prodan ruskom Zenitu, ali ni Fernanda.

"Hulk je bio odličan igrač koji je mnogo značio Portu i želimo mu sve najbolje u novoj sredini. Međutim, Portove su metode rada takve da se njegov odlazak neće previše osjetiti", smatra Lucho Gonzalez.

"Fernando je također važan, ali trener ima povjerenja u preostale igrače i znat ćemo ga zamijeniti", dodaje, odajući dojam kako uistinu nema ni najmanje naznake panike ili brige u Portovim redovima zbog izostanaka.

Portugalci su pritom u misiji iskupljenja: "Prošle sezone Porto nije ušao u drugi krug. Ove sezone također neće biti lako, skupina je teška, ali vjerujem da ćemo igrati sve bolje i bolje te napredovati. Osobno, moja me igra ne brine", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2012. u 07:07
    Dabogda im večeras značajno i puno falio
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2012. u 23:46
    Ma kakav je to smiješni igrač koji nikad nije čuo za Ibaneza i Calella. Svašta li i taj Porto kupuje.
    Obrisan korisnik