Nogomet

Modrić: "U Madrid sam stigao kako bih igrao u ovakvim utakmicama"

Igor Šestak • srijeda, 19.09.2012.
Modrić: "U Madrid sam stigao kako bih igrao u ovakvim utakmicama"
Foto: EPA

Madridski Real u utorak je u fantastičnoj utakmici s 3:2 svladao Manchester City. Momčad Josea Mourinha dvaput je bila u rezultatskom minusu, ali je kasnim golovima Benzeme i Cristiana Ronalda stigla do važne pobjede. Portugalski trener je u posljednjih 17 minuta na teren poslao i hrvatskog reprezentativca Luku Modrića, koji je nakon utakmice bio oduševljen raspletom.

Real Madrid je loše krenuo u novu sezonu Primere i nakon samo četiri odigrana kola za Barcelonom zaostaje velikih osam bodova. U svom prvom nastupu u ovogodišnjoj Ligi prvaka, u dvoboju s Manchester Cityjem, momčad Josea Mourinha željela je popraviti loš dojam te pobjedom podići samopouzdanje i atmosferu u momčadi. U tome je i uspjela spektakularnim preokretom u završnici utakmice.

Nakon gola Kolarova u 85. minuti gosti su imali vodstvo od 2:1, ali pobjedu Kraljevskom klubu donijeli su Benzema u 87. i Cristiano Ronaldo u 90. minuti utakmice.

Iako se nagađalo da bi mogao zaigrati u prvih 11, hrvatski reprezentativac Luka Modrić ipak je dvoboj s prvacima Engleske započeo na klupi. Mourinho ga je u igru uveo u 73. minuti utakmice umjesto Nijemca Khedire pa je i Luka bio jedan od aktera velikog preokreta.

"U Madrid sam stigao kako bih igrao u ovakvim utakmicama. Ovdje je sve sjajno i uživam u svakom trenutku", izjavio je nakon utakmice Modrić pa istaknuo snagu protivničke momčadi: "Činilo se kao da igramo kakvo finale, igrači Manchester Cityja su bili sjajni protivnici. Utakmica je bila vrlo kvalitetna, na terenu su bili veliki igrači i mislim da su svi mogli uživati u njoj. Jako sam sretan što smo pobijedili."

"Kada izađete na teren i igrate ovakvu utakmicu, ponekad vam se dogodi da izgubite, ali mi smo ovaj put uspjeli pobijediti. Nakon utakmice trener nam je rekao da je ovo bio Real Madrid kakvog je on poznavao", otkrio je Modrić.

Na kraju se osvrnuo i na loš početak sezone madridskog kluba i izrazio vjeru da za Real dolaze bolji dani: "Počeli smo sezonu nekako usporeno, ali atmosfera u momčadi je cijelo vrijeme odlična. Nakon ove pobjede sigurno će biti još i bolja. Nadam se da će nam utakmica protiv Manchester Cityja biti pravi poticaj za nastavak sezone i da ćemo kako ona bude odmicala igrati sve bolje i bolje."

Svoju iduću prvenstvenu utakmicu Real će odigrati u nedjelju na gostovanju kod Rayo Vallecana, dok natjecanje u Ligi prvaka nastavlja na gostovanju u Amsterdamu 3. listopada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 15:48
    Real igra puno utakmica, a Luka može igrati više pozicija tako da se ne bojim ja za njegovu minutažu. Veći bi problem bio da igra non-stop pa da bude iscjeđen za reprezentaciju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 15:11
    Nadam se da će Mou odustati od varijante s Essienom bez Ozila/Modrića. Nažalost mislim da Anton Tirolski nije potpuno u krivu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 13:48
    utakmica je bila kamilica do prvog gola.. a onda spektakl. mislim da bi trojac u sredini trebao bit ozil naprijed, modrić i alonso malo natrag. nema potrebe real za 2 destruktivca protiv nikoga. inače šteta za onu kontru kad je modrić pronašao kung fu udarcem ozila, a ovaj naprid obmah izbacio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mihalj19.09.2012. u 13:38
    Anton ajd drži se jodlanja
    Mihalj
  • Obrisan korisnik19.09.2012. u 13:10
    Dobro došao u Real nasjedit ćeš seti dragi u Realu,mislim da si to kasno shvatio
    Obrisan korisnik