Zimski sportovi

Moskva pod opsadom od početka lockouta u NHL-u, Dacjuk i Brizgalov u CSKA

Ana Legradi • srijeda, 19.09.2012.
Moskva pod opsadom od početka lockouta u NHL-u, Dacjuk i Brizgalov u CSKA
Foto: Martina Oštrić

Nakon nekoliko potvrđenih transfera iz NHL-a u Švicarsku, uslijedile su glasine o povratku Rusa u svoju domovinu i klubove KHL-a. Neprovjerene informacije su tijekom večeri potvrđene, Pavel Dacjuk i Ilja Brizgalov su novi članovi najtrofejnijeg kluba svijeta.

Zbog štrajka u NHL-u publika diljem Europe će, barem na kratko dok se ne dogovori početak najjače hokejske lige svijeta, imati priliku gledati ponajbolje hokejaše današnjice. Najočekivaniji potpis je bio onaj Aleksandra Ovečkina, a kad su se ugasile glasine oko njegovog imena otvorena je Pandorina kutija. Ovogodišnji povratnik u velikom stilu na led KHL-a, najtrofejniji klub svijeta moskovski CSKA, je nakon potpisivanja ugovora s najboljim napadačem KHL-a Aleksandra Radulova iskoristio lockout kako bi doveo još par provjerenih imena u svoje redove.

Osvajač dva Stanley kupa s Detroit Red Wingsima, brončane medalje s Igara i Svjetskog prvenstva te zlata iz Helsinkija i najbolji igrač Rusije 2011. godine Pavel Dacjuk će odmor od NHL-a iskoristiti za reinkarnaciju CSKA. Jedan od najboljih tehničara današnjice je u 732 NHL susreta odigranih s Wingsima upisao 240 pogodaka i 478 asistencija te je četiri puta zaigrao u All Star momčadi. Za vrijeme lockouta sezone 2004./2005. je također igrao u Moskvi, s Dinamom. Dacjuk je jedan od onih igrača koji su biranim skautingom Detroita, 6. runda i 171. pick NHL-a 1998. godine, postali pravi dobitak tek nakon nekoliko sezona.

Golman Philadelphia Flyersa i osvajač Stanleyja s Anaheim Ducksima sezone 2006./2007. Ilja Brizgalov se također pridružio svojem reprezentativnom kolegi u CSKA. Češki branič Radek Martin se također odlučio na dolazak u svoju domovinu. Za vrijeme štrajka u NHL-u član Columbusa će igrati u Češkim Budejovicama.

Martinu se u Budejovicama pridružio branič Bostona Andrew Ference. Kanađanin je u istom klubu igrao i za vrijeme zadnjeg NHL lockouta. Jaromiru Jagru u Kladno je stigao i Marek Židlicky, branič New Jersey Devilsa. Švicarski pulen Luca Sbisa odlazi u svoju domovinu. Nije izabrao Zug, njegov prvotni klub, već se odlučio za Lugana, također člana NLA, prve švicarske lige.

Najzanimljivije glasine

Golman Washingtona Čeh Michal Neuvirth bi mogao doći u prašku Spartu, a ruski branič u Devilsima Anton Volčenkov prema neslužbenim informacijama će pojačati svoj prvotni klub CSKA. Iskusno 28-godišnje krilo Wingsa Valtteri Filippula prema nepotvrđenim informacijama odlazi u klub iz kojeg se uputio preko oceana, član finskog prvoligaša, Jokerit iz Helsinkija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!