Nogomet

Srna: "Možemo biti sretni, pogotovo u usporedbi s prošlom sezonom. Šteta za Dynamo"

Borna Rupnik • četvrtak, 20.09.2012.
Srna: "Možemo biti sretni, pogotovo u usporedbi s prošlom sezonom. Šteta za Dynamo"
Foto: EPA

Šahtar je u prvom kolu grupne faze Lige prvaka pobijedio danski Nordsjaelland, a na brojne se promašaje te igru dvostrukog strijelca Mhitarjana osvrnuo kapetan, hrvatski reprezentativac Darijo Srna...

Prvak Ukrajine svladao je u Donecku prvaka Danske 2:0, uz dva pogotka Armenca Henrika Mhitarjana. Time je Šahtar ostvario zacrtani cilj, a nakon remija Chelseaja i Juventusa na Stamford Bridgeu drži prvo mjesto u skupini.

Henrik Mhitarjan: "Moja je glavna zadaća igrati pored napadača, no trener mi daje slobodu, a ja pokušavam pomoći momčadi i u napadu i u obrani. Počeo sam zabijati jer igramo napadački i jer mi suigrači pomažu. Odličan je osjećaj zabijati u Ligi prvaka, ali najvažnije je da Šahtar pobjeđuje".

"Najvažniji je rezultat. Nismo iskoristili velik broj prilika, ali realizirali smo dvije, vrijedne tri boda. Zato možemo biti sretni, pogotovo u usporedbi s prošlom sezonom. Pokazali smo dobar, vješt nogomet i okrećemo se sljedećim utakmicama", izjavio je kapetan Darijo Srna poslije utakmice, prenose Šahtarove stranice.

Pohvale je, međutim, imao i na račun gostiju: "Analizirali smo Nordsjaelland i već smo rekli da su organizirani. Držali su loptu na 40 metara od našeg gola, no nisu uspjeli razviti napadačku igru. Naglasak ipak treba biti na našoj dobroj igri".

"Mhitarjan je u dobroj formi, on svoje prigode pretvara u pogotke. Nadam se da će tako i nastaviti", dodao je Darijo Srna.

Šahtar i kijevski Dynamo odigrat će u nedjelju najveći ukrajinski derbi, nakon teškog poraza Kranjčarove i Vukojevićeve momčadi u Parizu.

"Mi moramo gledati samo sebe i svoju igru. Šteta je što je Dynamo tako poražen, ali nije ništa unaprijed odlučeno, imaju nas šanse pobijediti. No, Šahtarovi su ciljevi postavljeni visoko - osvajanje prvenstva, kupa i plasman u drugi krug Lige prvaka. Remi Chelseaja i Juventusa nam odgovara, ali prije svega mi moramo osvajati svoje domaće bodove. Tada će sve biti kako treba", zaključio je Srna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • etti20.09.2012. u 15:50
    Iduća sa Juventusom u Torinu. Tada ćemo saznati ima li Šahtar ikakve mogućnosti za prolazak dalje. Moje mišljenje je da će biti na trećem mjestu nakon tog drugog kola i tako će ostati do kraja. Teško teško mogu izvući nešto iz Torina
    etti
  • Tonco20.09.2012. u 12:44
    @johnny7: mogo bi se i ti oprostit od ovog portala, samo pricas gluposti
    Tonco
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 12:37
    aj samo to igraj za šahtar a od reprezentacije se lagano oprosti...
    Obrisan korisnik