Nogomet

Messi: "Nije se lako vraćati kada se protivnik zatvori u šesnaesterac"

Josip Piršljin • četvrtak, 20.09.2012.
Messi: "Nije se lako vraćati kada se protivnik zatvori u šesnaesterac"
Foto: EPA

Barcelona je u prvoj utakmici Lige prvaka u novoj sezoni bila blizu poraza, no još je jednom stvar spasio Lionel Messi. Argentinac je s dva gola "riješio" Spartak, no priznao je kako je bilo iznimno teško igrati protiv momčadi koja se tako žestoko brani.

Iako je gubila s 2:1 do 72. minute, Barcelona je ipak upisala pobjedu na startu novog izdanja Lige prvaka. Moskovski Spartak je pružio dobru predstavu, no niti Rusi nisu mogli zaustaviti Lionela Messija koji im je u razmaku od osam minuta zabio dva gola.

"Pobijedili smo u jednoj vrlo zahtjevnoj utakmici, zaslužujemo priznanje. Nije se lako vratiti u utakmicu kada se protivnik zatvori u šesnaesterac i brani. Imaju brze napadače i odlični su u kontranapadima", rekao je Argentinac.

"Ono što mi želimo su titule i mislim kako smo na dobrom putu. Moji su golovi važni samo ako pomažu da momčad ostvari povoljan rezultat", ističe Messi. Prvi gol je bio djelo mladog Cristiana Tella koji je upisao i asistenciju: "Radim ono što trener od mene traži. Rekao mi je da iskoristim svoju šansu i sretan sam što mi je udarac pogodio mrežu."

Protiv Spartaka se ozlijedio Gerard Pique, te je vrlo upitan njegov nastup u El Clasicu zajedno s Carlesom Puyolom. "Njih dvojica su nam vrlo važni bez ikakve dvojbe, no momčad je dovoljno jaka da se nosi s njihovim izostancima. Busquets, Song i Mascherano su igrači koji mogu vrlo dobro odigrati na mjestu centralnog braniča", kazao je veznjak Barce Xavi.

Trener Tito Vilanova nije bio posebno zadovoljan igrom, no drago mu je što su igrači pokazali karakter i vratili se nakon zaostatka: "Igrali smo dobro, ali ne najbolje. Reakcija igrača je bila najbolja stvar na utakmici i na kraju se dobro osjećamo jer je bitno krenuti pobjedom. Suparničke momčadi igraju ovako defenzivno samo protiv nas", zaključio je nasljednik Josepa Guardiole.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 17:46
    Puno se osjeti nedostatak Pujola a sad pogotovo još i Pikea
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 17:26
    počelo je... još malo pa će tražiti kaznene bodove protiv momčadi koje se usude braniti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 17:01
    Ono što bi Barcu moglo koštati dosta je to što su trebali uzeti kvalitetnog stopera na prijelaznom roku. Puyol je odličan, ali godine pritišću. Pique opet nije neka konstanta. Mislim da Song, Mascherano i Busquets igraju stopera i nije najbolje rješenje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 16:05
    Nisam skužio da cvili... Rekao je samo to da je teško igrati protiv momčadi koje parkiraju autobus s 11 putnika pred svoj gol - posebno onda se treba stizati rezultat...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 15:07
    Dobro je rekao onaj Peruanac, Messi stvarno malo previše cvili kad ne ide......
    Obrisan korisnik