Nogomet

Hleb: "Ovo je samo prvi korak za BATE Borisov"

Josip Piršljin • četvrtak, 20.09.2012.
Hleb: "Ovo je samo prvi korak za BATE Borisov"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Lille je očekivao pobjedu bez većih problema na startu Lige prvaka, no bjeloruski BATE ih je šokirao i slavio s 3:1. Bila je to prva, povijesna pobjeda momčadi iz Borisova u ovom natjecanju, a njihov glavni igrač Aleksandr Hleb smatra kako je to tek prvi korak.

Na poluvremenu utakmice u Lilleu na semaforu je stajao rezultat kojeg je malo tko mogao očekivati. BATE je vodio s velikih 3:0 protiv momčadi koja je bila prvak Francuske 2011. godine. Bjelorusi su izdržali do kraja i upisali premijernu pobjedu u grupnoj fazi Lige prvaka.

"Bila je to povijesna pobjeda, a svladali smo vrlo jaku momčad. Bili smo izuzetno motivirani i gledali smo puno video isječaka kojim smo se pripremali za Lille. Prvi gol nam je 'dao krila'. Bili smo sretni jer je došao u dobar trenutak i dobili smo na samopouzdanju", kazao je veznjak BATE-a Aleksandr Hleb.

Francuzi su pokušali u drugom poluvremenu izvući što je moguće bolji rezultat, no uspjeli su postići samo jedan gol. "U nastavku smo bili opušteniji i morali smo se braniti od velikog broja prilika koje je imao Lille. Moram se zahvaliti našem vrataru koji je obranio neke vrlo teške lopte", nastavio je Hleb.

Bivši igrač Arsenala ne želi se zadovoljiti samo s ovom pobjedom, već želi i dalje osvajati bodove: "Ovo je tek prvi korak za nas. Moramo ići utakmicu po utakmicu i biti motivirani za svaku. Moguće je i da Lille okrene situaciju u svoju korist", zaključuje.

Napadač Lillea Tulio De Melo nije krio svoje nezadovoljstvo rezultatom: "Svi smo veoma razočarani. Ne znamo što se točno dogodilo. Možda smo podsvjesno mislili kako smo bolji od njih. Smatram da smo ih shvatili ozbiljno, ali ne dovoljno", kazao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis20.09.2012. u 21:53
    očekivana pobjeda borisova protiv novaka lillea. bit će u borbi za jedno od prva dva mjesta.
    cameosis
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 18:02
    Senzacija nema šta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 15:49
    Svaka čast Gorbunovu na 14 obranjenih od 15 udaraca. Podsjetio me na Kelavu lani protiv Reala.
    Obrisan korisnik