Nogomet

Nakon Del Piera i Heskey seli u Australiju

Josip Piršljin • četvrtak, 20.09.2012.
Nakon Del Piera i Heskey seli u Australiju
Foto: Dejan Popek

Australska nogometna liga postat će jača za još jedno poznato ime. Nakon što je u Sydney FC došao jedan od najboljih talijanskih igrača Alessandro Del Piero, Newcastle Jetsima pridružuje se Emile Heskey.

Alessandro Del Piero je oduševio australsku nogometnu javnost kada je objavio da će igrati u tamošnjoj ligi za Sydney FC. Talijan se odlučio na dalek put od svoje domovine, a njegovim stopama krenut će i bivši engleski reprezentativac.

Emile Heskey je dogovorio uvjete prelaska u Newcastle Jetse, člana A-Lige. Potpisao je ugovor na jednu godinu, a za to vrijeme će inkasirati gotovo milijun američkih dolara.

Od kraja prošle sezone Heskey je bio slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor s Aston Villom u kojoj je proveo posljednje tri godine. 34-godišnji napadač ipak se nije odlučio za mirovinu, već za nove izazove u Australiji gdje domaće prvenstvo počinje 6. listopada.

Heskeyu će Newcastle Jetsi biti šesti klub u profesionalnoj karijeri. Počeo je u Leicester Cityju u engleskoj Premier ligi, a potom je preselio u Liverpool. Još je igrao i za Birmingham te Wigan, a zadnje vrijeme provodio je na Villa Parku. Za Englesku je nastupio 62 puta, a zabio je sedam golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 22:30
    kralj
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 19:13
    LORD HESKEY!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.09.2012. u 18:09
    Sad i Australija postaje Meka za ugodnu mirovinu.
    Obrisan korisnik