Zimski sportovi

Sertić: "Nadam se da ćemo potisnuti emocije protiv KAC-a, ne želimo repove iz prošle sezone"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 20.09.2012.
Sertić: "Nadam se da ćemo potisnuti emocije protiv KAC-a, ne želimo repove iz prošle sezone"
Foto: Davor Sajko

Nakon spektakla u pulskoj Areni momčad Medveščaka očekuje nastavak EBEL lige, a on im nosi gostovanje sve većih rivala u Klagenfurtu. Uoči tog susreta dojmove je iznio Andy Sertić, najavljujući nastavak sezone.

Nekoliko dana hokejaši Medveščaka bili su dijelom spektakla zvanog Arena Ice Fever Pula MMXII, ali nakon toga dočekao ih je povratak obavezama u Ledenoj dvorani Doma sportova, odnosno priprema za nadolazeće utakmice u EBEL-u.

"U Puli je bilo odlično. Bio je to spektakl koji ne možeš doživjeti svaki dan i tek sada počinjemo biti svjesni što se događalo oko nas tih dana. Utakmica u pulskoj Areni sjećat ćemo se uvijek. Ali, lijepo se vratiti doma, u Dom sportova", riječi su braniča Andyja Sertića o proteklim događajima.

"U ovih par dana na treninzima pokušavamo shvatiti što smo sve napravili u nedjelju protiv Vienne jer smo odigrali jako dobru utakmicu. Imali smo samo nekoliko pogrešaka. Radimo na tome da isto tako odigramo za vikend počevši od petka u Klagenfurtu. Nadam se da ćemo to i napraviti", njegova je najava susreta s kojim se Medveščak susreo prošle sezone u polufinalu, tijekom kojeg je u jednoj utakmici došlo do ružnih scena na ledu i posljedičnih suspenzija.

Sertić se nada kako se slične scene neće ponoviti: "Pokušat ćemo ne misliti na to. Očito je da je Klagenfurt jedan od naših najvećih rivala i želimo ih pobijediti. Imaju dobru momčad kao i uvijek i teško je igrati protiv njih. Imaju talentirane igrače, ali većinu njih znamo. Nadam se da ćemo uspjeti potisnuti emocije na ledu i odigrati dobru utakmicu."

"Ne želimo nositi nikakve repove iz protekle sezone. Očekujem ''čistu'' igru i da se neće dogoditi ništa 'ludo'. U utakmicu moramo ući kao protiv svakog drugog tima s namjerom da umanjimo njihove sposobnosti na ledu i da im što više onemogućimo prilike koje će im se otvoriti", nastavio je branič Medvjeda o nadolazećem dvoboju, napominjući kako iz Pule ne donose nikakav umor, odnosno kako su potpuno spremni.

Također, dotaknuo se i aktualne teme, lockouta u NHL-u, odnosno mogućnosti da neki igrači iz te lige privremeno dođu u EBEL. "To može biti samo dobro za našu ligu. Jedno dobro iskustvo za nas koji igramo u EBEL-u, ali i za NHL igrače. Sve dok nas ne natrpaju golovima", zaključak je Sertića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2012. u 00:35
    lol, zaključak mu je epski :D bilo bi zanimljivo da navrati koji NHLovac i u EBEL, možda neki i zaobiđe Rusiju ili Švedsku...
    Obrisan korisnik