Nogomet

Buffon: "Nije lijepo primiti gol, ali lijepo je biti dio ovakvog pogotka. Oscaru skidam kapu"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 20.09.2012.
Buffon: "Nije lijepo primiti gol, ali lijepo je biti dio ovakvog pogotka. Oscaru skidam kapu"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Juventus je na početku ovosezonskog nastupa u Ligi prvaka izvukao remi na gostovanju kod europskog prvaka, što je zadovoljilo Talijane. Atmosferu u Torinu nakon europskog ispita opisao je Gianluigi Buffon.

Dva pogotka Brazilca Oscara nisu bila dovoljna Chelseaju da dođe do pobjede protiv Juventusa. Torinski klub uzvratio je preko Vidala i Quagliarelle za konačnih 2:2.

Posebno dojmljiv trenutak susreta na Stamford Bridgeu bio je drugi pogodak domaćina. "Bio je do prekrasan udarac, jedan od onih zbog kojih se skida kapa", rekao je o pogotku Oscara vratar Juventusa Gianluigi Buffon, naglašavajući: "Nije lijepo primiti gol, ali lijepo je biti dio ovakvog pogotka."

"Zadovoljni smo jer smo izvukli remi na teškom gostovanju", rekao je Buffon za službenu stranicu kluba nakon 400. nastupa u dresu Juventusa. "Navijači i igrači sanjali su naslov i povratak europskim natjecanjima. Ne nužno osvajanje europskih naslova, ali izazivanje poštovanja drugih momčadi. I upravo smo uspjeli u tome", dodao je iskusni vratar.

Slično je govorio i veznjak Arturo Vidal. "Sretni smo što smo u Ligi prvaka. Pokazali smo istu srčanost kao i prošle godine u Seriji A, ovo je Juventus kakvog trebate gledati u svakoj utakmici", njegovo je mišljenje.

Konačni rezultat postavio je Quagliarella, koji također nije imao ništa protiv neriješenog ishoda. "Uzimajući u obzir tijek susreta, ovo je važan rezultat za nas protiv snažnog protivnika", rekao je Talijan, dodajući ponešto o svom pogotku: "Želio sam pucati lijevom nogom, ali tad sam shvatio da branič nije toliko blizu pa sam krenuo u situaciju jedan na jedan protiv Čecha."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!