Nogomet

Gullit: "Ajaxu nedostaje čvrstine u igri"

Mišo Gulić • subota, 22.09.2012.
Gullit: "Ajaxu nedostaje čvrstine u igri"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nizozemska legenda Ruud Gullit je prokomentirao igru Ajaxa i pritom ustvrdio da će, ako žele ostaviti ozbiljniji trag u Europi, morati pokazati mnogo više čvrstoće...

Nizozemci su u prvom kolu Lige prvaka gostovali u Dortmundu kod aktualnog njemačkog prvaka Borussije i sve do 87. minute su imali dosta razloga za zadovoljstvo, a onda su primili pogodak i ostali bez boda.

Sudeći prema mišljenju Ruuda Gullita jasno je da Nizozemcima nedostaje čvrstine: "Ajax nema ravnotežu u igri da bi bio na najvišem nivou, a takav sam dojam stekao gledajući ih u srazu s Borussijom Dortmund."

"Odlično su odigrali, kontrolirali su loptu, ali nedostajalo im je čvrstine", pojasnila je nekadašnja nogometna zvijezda.

Potom je Nizozemac pokušao pojasniti kakav to tip igrača nedostaje Ajaxu da prijeđe tu granicu na kojoj zapinje već neko vrijeme: "Njima nedostaje netko poput Ronalda Spelbosa, Jana Woutersa ili Franka Rijkaarda, a ako odemo još dalje možemo govoriti o Johanu Neeskensu i Wimu Suurbieru. To su igrači koji su bili sjajni s loptom, ali i čvrsti kada bi postalo škakljivo."

"Upravo bi oni dobro došli Kopljanicima u drugom dijelu, a nisam siguran da je Christian Poulsen jedan od tih koji to mogu dati momčadi", iskren je bio Gullit u kolumni koju piše za De Telegraaf.

Za kraj je slavni Nizozemac dodao: "Balans u momčadi jednostavno nije dobar, previše je umjetnika, a premalo onih koji mogu pritisnuti protivnika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!