Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala, 25.09.2012, 15:30 h, Gradski stadion, Velika Gorica, gledatelja: 350
Suci: Fran Jović (Zagreb) Siniša Premužaj (Varaždin) Marin Čavlina (Zagreb)
Gorica
Gorica
Domagoj Abramović 38', 77'
Lovro Šćrbec 90'+1'
3:0(1:0) Inter-Zaprešić
Inter-Zaprešić

Div iz predgrađa pao u Gorici, junak Domagoj Abramović zabio dva pogotka i jednom asistirao

Iz Velike Gorice: Damir Žbulj • utorak, 25.09.2012.
Div iz predgrađa pao u Gorici, junak Domagoj Abramović zabio dva pogotka i jednom asistirao

Nogometaši drugoligaša Gorice ostvarili su fantastičan rezultat svladavši u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa na svom stadionu Inter iz Zaprešića 3:0. Rezultat je na kraju mogao biti i uvjerljiviji, a velikogorički junak bio je Domagoj Abramović, koji je s dva pogotka i upisanom asistencijom bio prvo ime utakmice...

Inter-Zaprešić
Gorica
Inter-Zaprešić
1
Miroslav Koprić
3
Saša Sabljak
8
Hrvoje Jančetić
9
Domagoj Abramović
(do 90'+2')
10
Boris Bajto
11
Ivan Crnov
14
Damir Milanović
17
Mislav Čunčić
19
Sandro Ugrina
(do 61')
23
Josip Mikulić
28
Karlo Težak
(do 75')
Pričuvni igrači
 
Lovro Šćrbec
61'
29
Mario Grgurović
75'
21
Matija Jankulica
90'+2'
Trener
Damir Milinović
32
Krševan Santini
4
Luka Batur
5
Matej Bagarić
7
Mirko Kramarić
9
Matija Matko
(do 64')
10
Ivan Blažević
(do 46')
13
Filip Šćrbec
(do 59')
14
Frano Mlinar
18
Hrvoje Plazanić
22
Tomi Jurić
24
Josip Milardović
Pričuvni igrači
16
Tomislav Šarić
46'
20
Mislav Oršić
59'
8
Ante Budimir
64'
Trener
Borimir Perković

Inter je u Veliku Goricu stigao nakon uvjerljive prvenstvene pobjede u Zadru pa su protiv velikogoričkog drugoligaša možda očekivali lagan posao i siguran prolaz. Trener Borimir Perković odlučio se iz početne postave izostaviti i Budimira i Šarića i Oršića, što ga je na kraju dvoboja vjerojatno i koštalo uvjerljivog poraza.

Gorica je nakon slabijeg starta u drugoligašku sezonu, posljednjih tjedana ipak uhvatila korak, stigle su i pobjede, a ova protiv Intera u Kupu sigurno je jedna od značajnijih u klupskoj povijesti, jer se njom osigurala osima finala tog natjecanja. Čvrsta, organizirana i strpljiva igra Goričanima se isplatila krajem prvog dijela, kada je Domagoj Abramović po prvi puta zatresao mrežu Intera. Susret je odlučen u posljednjih 15-ak minuta, Abramovićevim drugim bijegom obrani gostiju i novim pogotkom pored nemoćnog Santinija, dok je 'točku na i' odlične predstave ekipe Damira Milinovića postavio Lovro Šćrbec, na asistenciju igrača utakmice Abramovića, u sudačkoj nadoknadi...

Dvoboj je Gorica otvorila žustro, ozbiljnim prodorom i ubačajem na peterac Crnova, odmah u prvoj minuti, dok je u osmoj već mogla voditi 1:0. Odlično je loptu u suparničku polovicu ispucao vratar domaćih Koprić, ali bijeg obrani Intera Crnov nije uspio pretvoriti u pogodak. Bila je ta akcija upozorenje gostima da pripaze na kontre Gorice, koje nisu ozbiljno shvatili, jer su pogotke primili upravo iz sličnih akcija.

Inter je mogao prvi do vodstva u 35. minuti. Gosti iz Zaprešića iskoristili jedan loše izvedeni slobodan udarac Goričana, odgovorili brzom kontrom, ali u akciji dva na jedan Blažević je zakomplicirao, pokušao sam psotići pogodak i upropastio i više nego izglednu priliku.

Samo dvije minute kasnije Gorica stiže do važne prednosti. Domagoj Abramović dobio je odličnu loptu u prostor iza obrane Intera, a bijeg je okrunio spretnim pogotkom. Iako je vratar Santini bio na lopti, ona je završila u mreži gostiju, za 1:0, što je bio rezultat i na poluvremenu.

Početkom nastavka Perković je ubacio Tomislava Šarića, ali nije se promijenila igra gostiju, koji nisu mogli povezati nekoliko točnih dodavanja, kako bi probili organizirani blok domaćih nogometaša. Mogla je naprotiv Gorica već u 52. minuti stići i do 2:0, da Abramović nije u neposrednoj blizini gola išao štopati loptu, nego pucati iz prve. Nakon prodora Ugrine bio je sam na drugoj vratnici, ali je uspio promašiti prazan gol. Nekoliko minuta kasnije u dobroj prilici za domaće bio je Težak, a u nastavku akcije, nakon kornera, ponovno je bilo opasno pred Santinijem, međutim rezultat je ostao 1:0 za Goricu.

Igrač utakmice

Iako je protiv Intera čitava ekipa Gorice odigrala na visokoj razini, Domagoj Abramović istaknuo se golovima u prvom dijelu i nastavku te asistencijom za pogodak u samoj završnici dvoboja. Mogao je Abramović postići još dva pogotka, ali i ovaj učinak bio je sasvim dovoljan da ponese titulu igrača utakmice.

Razdoblje od 60. do 75. minute pripalo je gostima iz Zaprešića. Gorica se povukla, Inter je pritisnuo, a prilike su promašili Mlinar, koji je neprecizan iz slobodnog udarca s nekih 18 metara te Budimir, kojem udarac glavom iz blizine odlično brani vratar Koprić. Bilo je to 15 minuta prije kraja dvoboja.

Samo dvije minute kasnije susret 1/16 finala Kupa bio je odlučen. Abramović je još jednom pobjegao obrani Intera, a odličnu kontru smireno je realizirao, za sigurnih i uvjerljivih 2:0 drugoligaša iz Velike Gorice.

U završnici je Gorica mogla u potpunosti demolirati goste. Odličan je bio Lovro Šćrbec, zamjena za posljednjih pola sata igre, koji je jurio po lijevoj strani i u dva navrata u odlične prilike izbacio Crnova i Abramovića. No što nisu zabili suigrači, zabio je sam Šćrbec, u sučevoj nadoknadi. Kontru je povukao Abramović, nesebično asistirao upravo za Lovru Šćrbeca, koji postavlja na konačnih 3:0.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

Vrsar0:3Dinamo
Gorica3:0Inter-Zaprešić
Lokomotiva4:2Segesta
Zelina3:0Karlovac 1919
Slunj0:4Hajduk
Libertas3:0Varaždin
Zrinski0:4Zagreb
Vinodol0:2Cibalia
Novalja0:1Osijek
Ivančica1:2Slaven Belupo
GOŠK Dubrovnik4:3 **Šibenik
Nedelišće1:0 *Rijeka
Koprivnica2:1 *Pomorac
Višnjevac1:2Istra 1961
Zadar2:0Konavljanin
Split5:1Zagora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2012. u 12:33
    Bravo Abram!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2012. u 23:48
    Bravo Gorica, bravo Turopoljci:)) Pametnom igrom kroz kontre do punog plijena, bio je to predivan nogometni dan:))
    Obrisan korisnik
  • Tizzou25.09.2012. u 22:28
    I toliko o Interovim ambicijama u kupu... Jao bijede!
    Tizzou
  • Obrisan korisnik25.09.2012. u 22:17
    Gorica je jedan od boljih drugoligaša koji bi sa godinama mogao doći do prve lige.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.09.2012. u 20:48
    domagoj abramović !! aj cijelo vrijeme mislio da on trpa negdje po bosni nisam imao pojma da nekadašnja najveća nada dinama igra u gorici
    Obrisan korisnik