Zimski sportovi

NHL: Lokomotiv iz Jaroslavlja popunio KHL-ovu kvotu igrača, Danci u Lukko Raumi

Ivan Dominik • petak, 28.09.2012.
NHL: Lokomotiv iz Jaroslavlja popunio KHL-ovu kvotu igrača, Danci u Lukko Raumi
Foto: Ana Legradi

Ne jenjava količina transfera između NHL-a i europskih najjačih liga što se tiče poznatih i renomiranih igrača, koji zbog lockouta u NHL-u još uvijek napuštaju Sjevernu Ameriku. Kanađanima je Švicarska još uvijek prvo odredište u Europi, Rusi se masovno vraćaju u svoj KHL, a ponajviše u emocijama nabijeni Lokomotiv iz Jaroslavlja, dok je iznenađenje napravio finski klub iz SM-liige, Lukko Rauma, koji je u svoje redove doveo čak tri - Danca...

Ruski hokejski velikan Lokomotiv iz Jaroslavlja ove će sezone pretendirati na naslov u KHL-u, odnosno osvajanje Gagarinovog kupa. To je postalo sasvim jasno nakon što je Lokomotiv popunio svoju kvotu od tri igrača iz NHL-a, koju je propisao KHL. Sada Loko ima tri NHL igrača koji su došli za vrijeme lockouta, što je maksimum po propozicijama najjače europske lige iako su svi Rusi, a osim njih klub ima još barem pet igrača s velikim iskustvom igranja u NHL-u, koji su u Jaroslavlj došli nešto ranije.

Novi igrači Lokomotiva su, kako je dugo najavljivano, bek Florida Panthersa Dimitrij Kulikov te sjajni mladi vratar Semjon Varlamov, koji je i ruski reprezentativac te igrač koji je karijeru napravio u Washington Capitalsima, a nastavio je u Colorado Avalancheu. Osim njih dvojice treći NHL igrač koji je za Lokomotiv potpisao u vrijeme lockouta jest Artem Anisimov, a svi oni će svlačionicu dijeliti s još nekoliko sjajnih i poznatih bivših NHL igrača, čime je Lokomotiv, barem po imenima, postao jedan od najjačih klubova u KHL-u.

Za Kanađane je Švicarska i dalje zemlja u koju se isplati otići i nastaviti karijeru, a njena NLA liga glavno je odredište. Nova dva igrača kanadske nacionalnosti u Švicarskoj su korisni i vrlo dobri napadač Capsa, Brooks Laich, koji je potpisao za Kloten i postao prvi NHL igrač u tom klubu, dok je mlada napadačka zvijezda NY Islandersa, John Tavares, postala novim igračem Berna, u kojem već igraju NHL domaći igrači, Roman Josi iz Nashvillea te Tavaresov suigrač i kapetan iz Islandersa, Mark Streit.

U ruski KHL osim dvojca koji su potpisali za Lokomotiv iz Jaroslavlja stigao je i Rus ukrajinskog podrijetla, Anton Babchuk, koji je iz Calgary Flamesa otišao u ukrajinski Donbass iz Donecka. Odlični slovački defenzivac Andrej Sekera zamijenio je dres Buffalo Sabresa onim najjačeg slovačkog kluba, Slovana iz Bratislave, koji je također član KHL-a i u kojem već igraju jaka NHL imena poput Lubomira Visnovskyja i legendarnog Miroslava Šatana.

Veliko iznenađenje u potpisivanju novih NHL igrača u svoju ekipu učinio je finski klub koji se natječe u SM-liigi, Lukko Rauma. Finci nisu dosad doveli niti jednog domaćeg igrača iz NHL-a niti bilo koje drugo pojačanje iz najjače lige svijeta u hokeju pa su se okrenuli - Dancima. Bek Dallas Starsa Philip Larsen te napadači NY Islandersa, odnosno Phoenix Coyotesa, Frans Nielsen i Mikkel Boedker, novi su igrači kluba iz Raume, a sva trojica su članovi danske hokejske reprezentacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!