Nogomet

Čanađija: "Bolji smo, kvalitetniji i spremniji od Intera"

Iz Koprivnice:Ivana Strahija • subota, 29.09.2012.
Čanađija: "Bolji smo, kvalitetniji i spremniji od Intera"
Foto: Ivana Strahija

Koprivnički prvoligaši su protiv Ivančice prošli u osminu finala Kupa, a pobjeda kojom su prekinuli dva poraza za redom vratila je samopouzdanje u svlačionicu. Tako ohrabreni Farmaceuti idu po tri boda u Zaprešić…

Dario Čanađija, 18-godišnjak koji još pohađa koprivničku gimnaziju, ove je sezone već upisao 12 nastupa za Slaven Belupo i odradio 774 minute na travnjaku. Igrao je punih 90 minuta protiv Ivančice u Kupu u srijedu, no od umora se oporavio.

"Spreman sam za utakmicu u subotu protiv Intera, iako nas je Ivančica izmorila i više nego što smo očekivali. U Zaprešić idemo po tri boda jer smo bolja, kvalitetnija i spremnija od Intera, a sve ćemo to dokazati uz mnogo trke i agresije na travnjaku", kazao je mladić.

U Kupu Rijeka, koja je Slavenu nedavno nanijela domaći poraz, nije bila uspješna, a u osminu finala nije prošao ni Inter, što 18-godišnji veznjak komentira: "Za Inter sam znao da mu neće biti lako jer je Gorica opasna ekipa, ali me Rijeka iznenadila, oni sami su bili uvjereni da će proći, koliko sam razgovarao s dečkima. No, čuo sam od dečki iz Koprivnice da je Nedelišće tvrda momčad i vrlo neugodna, svejedno je iznenađenje."

Čanađija je mladi hrvatski reprezentativac, trenutno u U19 izabranoj vrsti, a želja mu je, naravno, jednom biti i u sastavu seniorske reprezentacije Hrvatske: "To nam je svima san, doći do A reprezentacije. Iz našeg kraja nema baš A reprezentativaca, iako su po mom mišljenju i Rodić i Kokalović zavrijedili pozive. Zato se svi mi nadamo kroz mlade reprezentacije doći i do seniorske, a usput stvoriti od Slaven Belupa veliki klub, boriti se za visoku poziciju, pa možda netko i dobije poziv."

Statistika

U najvišem rangu natjecanja Inter i Slaven Belupo ukupno su odigrali 24 utakmice, od čega je u devet slavio Inter, a u deset Slaven, dok je pet završilo bez pobjednika. I gol-razlika je na strani Farmaceuta, 29:25.
Inter ipak ima bolji domaći skor te je u 13 utakmica odigranih u Zaprešiću pobijedio osam puta, a Koprivničani su pun plijen odnijeli samo triput.
Utakmicu sudi Riječanin Domagoj Vučkov, uz pomoćnike Robija Kezelea i Ivicu Radoševića.

Pomoćni trener Pavo Crnac pak je izuzetno zadovoljan što je njegova momčad u Ivančici pobijedila te tako iza sebe ostavila dva poraza u nizu. "Ne podcjenjujemo Ivančicu, to ne smijemo jer su Riječani od trećeligaša ispali. Pobjedom smo digli raspoloženje, mislim da smo spremni za osvajanje bodova u gostima jer smo unazad par utakmica premalo pokazali."

Za Inter je stručni stožer Slaven Belupa pripremio trenutno najbolje, i kažu najzdravije, pojedince, pa će u sastavu 4-2-3-1 u Zaprešiću istrčati: Rodić - Barić, Grgić, Bubnjić, Pilipović – Batarelo, Gregurina – Glavica, Čanađija, Kuprešak – Bušić. "Jako mi je drago da nam se Bušić vratio s golom u Splitu i s dva protiv Ivančice. Takvog ga trebamo, vraća nam povjerenje ukazano minutažom, nadajmo se da će nastaviti u tom ritmu", komentirao je Crnac izbor za vrh napada.

Mnogi igrači treneru Royu Ferenčini nisu na raspolaganju, od ozlijeđenih Delića i Purića, preko oporavljenika Raka, do kartoniranih Kokalovića i Marasa, redom igrača iz prvih 11. Zamjetan je k tome i izostanak Vugrinca, čija ozljeda još nije potvrđena, kao i Šabana. "Radi se o mehaničkim ozljedama, možda je preveliko opterećenje u pitanju. Nismo imali luksuz da rotiramo igrače i kalkuliramo, uvijek smo morali ići na rezultat", objašnjava Crnac mnogobrojne ozljede u koprivničkim redovima.

Zbog lošijih rezultata u posljednje vrijeme Farmaceuti su propustili prilike da preuzmu vrh tablice, o čemu pomoćni trener kaže: "Liga nam je takva, svaka utakmica je posebna. Moramo biti hrabriji od samog početka utakmice, dogodilo nam se par puta da smo loše započeli i onda se morali vraćati u drugom poluvremenu. Dakle, nije problem snaga, kondicija, nego psihički sklop igrača. Nas ni ne brine toliko hvatanje Dinama, koliko nas muči to što su nam se konkurenti previše približili. Zato u Zaprešiću ne smijemo kiksati."

Tome dodaje: "Inter je kod kuće nezgodna momčad, ali oscilira i još se traži. Domaćinu je rezultat izuzetno važan, ali i nama je, pa ćemo se potruditi da na kraju mi budemo zadovoljni."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shadowfax29.09.2012. u 17:06
    Sa Slavenom nikad nisi načisto u kladionici.
    Shadowfax
  • Obrisan korisnik29.09.2012. u 16:39
    volio bih da netko od navijača slavena malo realnije sagleda situaciju pa da me uvjeri da se slobodno kladim na inter ;)) čini mi se da im najviše nedostaje Rak i kad se tome izostanku dodaju svi ovi nabrojani logično je igrat na inter koji je navodno kompletan.
    Obrisan korisnik
  • Shadowfax29.09.2012. u 16:37
    Ajde da potvrdimo izlazak iz krize rezultata kao protiv Ivančice.
    Shadowfax
  • Assassin5529.09.2012. u 12:33
    Ajmo momci, objektivno bolji jesmo, ali treba to i dokazati na terenu. Veselim se Kuprešaku u prvih 11 ako je to istina. Dečko ima potencijala.
    Assassin55
  • Balthazar29.09.2012. u 09:39
    Unatoč tome da nedostaje puno igrača, Slaven ima prilično dobre zamjene. Od 15-tak igrača svaki može ravnopravno zamijeniti jedan drugoga, u momčadi su jedino Kuprešak i Pilipović (dugotrajna ozljeda) oni za koje ne možemo reći da su standardni. Zato vjerujem da će se dobiti Inter.
    Balthazar