Rukomet

Ninčević, Kopljar i Čupić oduševili navijače

Sportnet • ponedjeljak, 01.10.2012.
Ninčević, Kopljar i Čupić oduševili navijače
Foto: Marlon Janiček

Krenula je Liga prvaka, krenuli su i Hrvati s izdanjima kakva se samo poželjeti mogu u tom elitnom natjecanju. Vrijedi istaknuti Ivana Ninčevića u pobjedi protiv Dinama iz Minska, ali i Ivana Čupića u pobjedi protiv Bjerringbro Silkeborga, a posebno isticanje zaslužio je i Marko Kopljar, čiji PSG doduše ne igra Ligu prvaka, ali je zato uvjerljivo porazio Montpellier. Mladi Filip Ivić zaradio je bedž iznenađenja tjedna hrabrom igrom protiv Pick Szegeda.

Pripremili: Ivana Strahija, Damir Žbulj, Mihaela Bradovski, Zvonka Keliš, Igor Šestak

Igrači vikenda

Marko Kopljar (PSG Handball): Prvi veliki derbi francuske lige uvjerljivo je otišao na stranu domaće momčadi. Parišku momčad s 11 je pogodaka predvodio Mikkel Hansen, no uz danskog reprezentativca briljirao je i hrvatski. Kopljar je u mrežu Montpelliera pospremio 10 lopti, promašivši tek dva šuta, a osim napadačkog učinka treba pohvaliti i njegovu igru u obrani. Protivnička vanjska linija, kao i pivot Tej, nisu se naigrali. Osim Dragana Gajića nitko nije postigao više od tri pogotka. Iako je PSG takvu čvrstu igru u obrani "platio" s čak 18 minuta isključenja hrvatski reprezentativac nije bio jedan od kažnjenih igrača.

Ivan Ninčević (Füchse Berlin): Odličan tjedan je iza lijevog krila hrvatske reprezentacije. Lisice su imale dvostruki program. Prvo su u srijedu gostovale god Lübbeckea i pobijedile s 33:29, a prvo ime susreta bio je upravo Ninčević. Hrvat je savršeno izvodio sedmerce (4/4), a iz igre je dodao još pet golova i okončao utakmicu kao najbolji strijelac. Vrlo sličan učinak ponovio je u nedjelju u prvom kolu Lige prvaka protiv Dinama iz Minska, kada je ponovno uspješno realizirao četiri sedmerca te iz igre zabio četiri pogotka i još jednom bio prvi strijelac svoje momčadi.

Ivan Čupić (Kielce): Čupko iza sebe ima tjedan za pamćenje i dva sjajna izdanja. U susretu četvrtog kola poljskog prvenstva desno krilo upisalo je 5/7 i tako najavilo rapsodiju u Ligi prvaka za vikend. U uvjerljivoj pobjedi od 35:26 Čupić je postigao devet pogodaka iz 12 šuteva, i slomio duh Danaca odmah na početku utakmice.

Ugodno iznenađenje

Filip Ivić (Croatia osiguranje Zagreb): Vratar CO Zagreba dobio je priliku od prve minute stati među vratnice na otvaranju nove sezone Lige prvaka. Nije ostao impresioniran niti dobrom atmosferom u dvorani, niti protivničkim igračima pa je odlično obavio svoj posao u prvih 30 minuta utakmice, koliko je dobio prilike. Obranio je osam lopti, skinuo nekoliko zicera te je pokazao zašto je jedan od najvećih hrvatskih rukometnih talenata.

Forma u usponu

Mirko Alilović (Veszprem): Rukometaši Veszprema proteklog su tjedna odmarali od prvenstvenih ispita, sve kako bi se što bolje pripremili za prvo kolo Lige prvaka i susret s Celjem. Domaćin je ovaj dvoboj dobio s visokih 32:22. Hrvatski reprezentativni vratar skupio je osam obrana, jednu više od svog kolege Fazekasa i nakon utakmice zaradio i pohvalu trenera. "Odlični su danas bili Mirko Alilović i Chema Rodriguez, posebno u posljednjih 15 minuta", kratko je prokomentirao Antonio Carlos Ortega.

Lovro Šprem (Croatia osiguranje Zagreb): Mladi Šprem bio je najbolji strijelac Zagrebaša na otvaranju nove sezone Lige prvaka, u domaćem susretu protiv mađarskog Szegeda. Pobjeda od tri razlike ne sugerira kako je CO Zagreb dominirao gotovo čitavim tijekom susreta, vodio od prve do posljednje minute, a u slavlje je lijevo krilo CO Zagreba ugradilo šest pogodaka. Kada se tome pridoda i njegova sada već standardna uloga u 5-1 obrani koju koristi Goluža, Šprem je u subotu bio u jako dobrom izdanju.

Igor Vori (HSV Hamburg): Tijekom prošlog tjedna igralo se šesto kolo Bundeslige, ali HSV nije izlazio na parket. Veliki derbi protiv Rhein-Neckar Löwena unaprijed je odgođen za studeni. Zbog toga je jedina Hamburgova obaveza bio start Lige prvaka i gostovanje u Španjolskoj kod Ademar Leona. HSV je tu utakmicu dobio s dva gola razlike, a od trojice hrvatskih igrača najviše se istaknuo Igor Vori s čak pet postignutih pogodaka. Hrvatski pivot je ponovno bio na visokoj razini i jedan od ključnih faktora u pobjedi HSV-a.

Željko Musa (Kielce): Pivot Kielcea i hrvatske reprezentacije prvo je u poljskom prvenstvu protiv Kwidzyna upisao skromnih 1/1, da bi u Ligi prvaka briljirao i sa stopostotnim učinkom, 7/7, bio jedan od dvojice najboljih na parketu.

Na standardnoj razini

Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg): HSV je uspješno otvorio natjecanje u Ligi prvaka, a srednji vanjski hrvatske reprezentacije u pobjedu protiv Ademar Leona 28:26 ugradio je dva pogotka.

Manuel Štrlek (Kielce): Bivše lijevo krilo Zagreba, sad Kielcea, nastavlja sa odličnim izdanjima u poljskom dresu. U pobjedi od 44:27 protiv Kwydzina, koja je prvake zadržala na prvom mjestu tablice, Štrlek je imao 7/9, dok je u Ligi prvaka protiv Danaca imao nešto skromnijih 3/4.

Zlatko Horvat (Croatia osiguranje Zagreb): U subotu je u Domu sportova gostovao Pick Szeged, Mađari se nisu iskazali igrom, gubili su od prve do posljednje minute, no, odigrali su onoliko koliko su ima Zagrebaši dopustili. Iako bi se od trećeg strijelca prošlosezonske Lige prvaka očekivao veći doprinos u broju postignutih golova na otvaranju nove sezone, Zlatko Horvat s četiri pogotka bio je jedan od boljih u svojoj ekipi. Odradio je dobro svoj posao, a istaknuo se jednim odlično izvedenim sedmercem, kada je lijepim lob udarcem svladao jako dobrog suparničkog vratara.

Blaženko Lacković (HSV Hamburg): U utakmici Ademar Leona i HSV-a postigao samo jedan pogodak, ali nove prilike za paranje protivničkih mreža Lacković će imati već ovoga tjedna, kada HSV igra dvije utakmice. U utorak protiv Gummersbacha i u četvrtak protiv Dinama iz Minska.

Josip Valčić (Croatia osiguranje Zagreb): Mlađi Valčić protiv mađarskog Szegeda dobro se nadopunjavao sa Slovencem Špilerom, a u slavlje protiv mađarskog predstavnika Szegeda u Ligi prvaka ugradio je i tri postignuta pogotka. Odigrao je puno bolje nego u uvodna dva dvoboja koja je njegov klub odigrao u regionalnoj SEHA ligi na početku sezone.

Goran Šprem (Gummersbach): Gummersbach je u subotu gostovao kod Balingena i doživio treći ovosezonski poraz u šest kola. Goran Šprem na toj je utakmici postigao tri pogotka. U dosadašnjih šest kola Bundeslige Šprem je za Gummersbach postigao 17 golova i trenutno je peti klupski strijelac.

Ivano Balić: (Atletico de Madrid) Aktualni viceprvak Španjolske u tjednu iza nas ostvario je polovičan uspjeh, naime, prvo je sredinom tjedna upisao četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu slaveći na gostovanju kod Palme del Rio da bi potom u sklopu prvog kola nove sezone Lige prvaka u svom Vistalegreu dočekao aktualnog europskog klupskog prvaka, momčad Kiela, koja se ponovno pokazao kao bolja i spremnija ekipa. U Ligi Asobal najbolji rukometaš svih vremena ovoga je tjedna upisao jedan pogodak, dok se u Ligi prvaka nije upisao u strijelce, ali je imao nekolicinu sjajnih poteza i asustencija.

Vedran Zrnić (Gummersbach): Baš kao i Šprem, Zrnić je u porazu od Balingena sudjelovao s tri postignuta pogotka, ali se istaknuo i s jednim nerealiziranim sedmercem. Novi veliki izazov za hrvatski dvojac u Gummersbachu bit će utakmica protiv HSV-a u utorak.

Drago Vuković (TuS N-Lübbecke): Nakon kratke stanke u Bundesligi Lübbecke je svoj odličan start u novu sezonu malo pokvario domaćim porazom od Lisica iz Berlina. Ipak, i u porazu svog kluba Drago Vuković je sudjelovao s četiri postignuta pogotka, a zaradio je i žuti karton.

Denis Špoljarić (Füchse Berlin): U svojoj uobičajenoj ulozi "šefa obrane" Špoljarić je dobro odradio svoj posao u utakmicama protiv Lübbeckea i Dinama iz Minska. Ni u jednoj od te dvije utakmice se nije uspio upisati u strijelce, no to i nije njegov posao. Lisice su u obje utakmice osvojile maksimalan broj bodova, a za to je u velikoj mjeri zaslužna i dobra obrana. U utakmici Bundeslige Špoljarić je dobio tek žuti karton, dok je u Ligi prvaka zaradio i jedno isključenje.

Forma u padu

Marino Marić (Croatia osiguranje Zagreb): Ispred Marića u subotnjem srazu Lige prvaka protiv mađarskog Pick Szegeda priliku je na crti od prve minute dobio iskusniji Skoko, koji je odigrao jako dobru utakmicu. Marić je više prilike dobio u drugom poluvremenu tog susreta, postigao je jedan pogodak, no, čini se kako još uvijek nije na prošlosezonskoj razini.

Denis Buntić (Kielce): Standardni član postave Bogdana Wente iza sebe ima dva susreta, u kojima je mogao ubilježiti i bolji učinak. U susretu četvrtog kola PGNiG lige protiv MMTS Kwidzyna, kojeg je Kielce dobilo s izrazito uvjerljivih 44:27, Buntić je imao svega 1/6, dok je u pobjedi svog kluba u prvom kolu Lige prvaka, protiv danskog Bjerringbroa, upisao 2/4.

Petar Metličić (Montpellier): Nekadašnji kapetan Hrvatske Petar Metličić proteklog je tjedna odradio dva velika dvoboja. Četvrtak je Montpellieru donio europski izazov u Njemačkoj. Metličić je Flensburgu postigao četiri pogotka u utakmici koja je završila rezultatom 37:37, no samo tri dana nakon susreta u kojem je postigao najviše zgoditaka u dresu aktualnog francuskog prvaka, baš kao i ostatak momčadi podbacio je na gostovanju u Parizu. Za razliku od Kopljara iza kojeg je jedna vrhunska predstava, desni vanjski Montpelliera uspio je zabiti tek jednom iz tri pokušaja te uz tri izgubljene lopte.

Jakov Gojun: (Atletico de Madrid) Svjetski klupski prvak sredinom je proteklog tjedna upisao novu važnu prvenstvenu pobjedu svladavši u gostima novopridošlu momčad Lige Asobal, Palmu del Rio, da bi nekoliko dana kasnije pred svojom publikom pretrpio poraz od Kiela na otvaranju nove sezone eltinog klupskog natjecanja za prvaka Europe. Bivši Zagrebaš Jakov Gojun u prvenstvenom se susretu nije upisao među strijelce, a nije bio među strijelcima ni u utakmici Lige prvaka.

Klupa, tribina, doktori

Damir Bičanić (Chambery): Pred Bičanićem je razdoblje mirovanja i rehabilitacije nakon ozljede gležnja koju je zaradio prije nešto manje od dva tjedna na jednom treningu. Klupski liječnici prognoziraju kako će pauza potrajati dva mjeseca.

Hrvoje Batinović (Croatia osiguranje Zagreb): U ovom trenutku Batinović će malo pričekati svoju priliku za igru, jer Šprem evidentno razinom svoje forme ima trenutno prednost kod trenera Goluže. Dobio je Batinović jedan mali dio vremena na terenu i u pobjedi protiv Pick Szegeda, međutim, nije to bilo dovoljno da pokaže svoje znanje.

Mate Šunjić, Robert Markotić (Nexe): Zbog obaveza protivnika iz SEHA lige u Ligi prvaka Našičani su proteklog tjedna odmarali, a idući izazov pred njima je Metalurg Line Červara u srijedu u Skoplju, a dva dana kasnije borit će se protiv Lovćena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 22:35
    job samo dva podatka: samo u Srbiji 27 kom,zamoli nekoga da ti pomogne.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 22:30
    nedostaje vam igrača, a svaka čast mladom iviću , i ajde više marko tako si trebao oduvek igrati ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 22:28
    http://www.brotnjo-online.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4409&Itemid=31
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 07:56
    Da problema s računalom? Ooo, iznenadio bih se ...! Dobro, ako ti kažeš da stranice ehf-a i Zagreba imaju krive podatke i da imam problema s računalom (od smijeha jedva ovo pišem), uporno izbjegavaš komentirati Markovu igru za reprezentaciju. 20 utakmica, 33 gola ili su i to krivi podaci. O, Bože u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 15:36
    dimni, molim te da pogledaš pojedinačno utakmice pa ćeš vidjeti da nisu upisana 3 gola u gostima u Sevenhofa, znači 70 golova i kao što sam rekao bez penala je u prva tri,ovaj job ima problema s računalom.Ti si veliki kritičar MK ali sam primjetio da si korektan kod činjenica,HVALA
    Obrisan korisnik