Nogomet

Lucescu: "Zaslužili smo pobijediti Juventus. Fantastične kvalitete naših igrača činile su razliku"

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.10.2012.
Lucescu: "Zaslužili smo pobijediti Juventus. Fantastične kvalitete naših igrača činile su razliku"
Foto: UEFA

Odličnu utakmicu odigrali su Juventus i Šahtar u drugom kolu skupine E. Susret je završen 1:1, a nakon susreta obojica trenera su bili uvjereni kako je njihova momčad mogla do pobjede...

Kako se i očekivalo, Juventus i Šahtar su odigrali odličnu utakmicu koja je bila neizvjesna do samog kraja. Ukrajinci su se čvrsto postavili i potvrdili najave kako u Torino nisu došli samo čuvati svoju mrežu već napasti protivnika i uzeti sva tri boda.

"Dobro smo proučili Juventus i savršeno dobro smo znali kako će igrati. Osim toga, bili smo svjesni i vlastitih kvaliteta i to nam je pomoglo da kontroliramo utakmicu, imamo posjed lopte na svojoj strani i natjeramo Juventus na puno trčanja. Znali smo da su vrlo agresivna momčad i prvi nam je cilj bio da ih natjeramo na puno trčanja bez lopte. Uspjeli smo stvoriti i više prilika i sretan sam s našom igrom, sretniji nego s rezultatom", rekao je trener Šahtara Mircea Lucescu.

Rumunj je posebno istaknuo zasluge Tomaša Hübschmana koji je odigrao odličnu utakmicu i frustrirao domaće napadače.

"Napadači Juventusa su stajali dosta blizu i cilj nam je bio ne dozvoliti im da dođu do lopte. Tu je Tomaš odradio sjajan posao i nosi velike zasluge za naš dobar rezultat. Mislim da smo zaslužili pobjedu u ovom susretu. Fantastične kvalitete mojih igrača, brzina i tehnika, činile su razliku."

Pomoćni trener Juventusa Massimo Carrera također smatra kako je njegova momčad mogla do pobjede.

"U početku smo bili nervozni jer smo znali kako težak protivnik nas očekuje. Međutim nakon primljenog gola smo zaigrali bolje, odigrali kao momčad i uspjeli se brzo vratiti. Nismo odigrali dobro kao što možemo, igra nam nije bila tečna, imali smo manji broj dodavanja nego inače, ali zasluge za to ima i naš protivnik. Zaustavili su Pirla i tu je bio problem, ali smo svejedno mogli do pobjede."

Glavni razlog nešto slabijoj igri Juventusa za Carreru je umor. "Prošle sezone nismo igrali Europu i igrači nisu navikli na ovako velik broj utakmica. Svaka nam je utakmica vrlo važna stoga nismo mogli odmarati igrače. Imali smo i malo vremena za pripreme te ćemo tek u nastavku sezone rasti i biti pravi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis03.10.2012. u 20:06
    juventus i chelsea su dva simpatična kluba, ali tata šahtar će s prve pozicije riješiti ovu grupu za prolaz dalje.
    cameosis
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 19:07
    Sahtar je uistinu nadigrao Juventus u svim segmentima nogometa i prva dva mjesta ove skupine do kraja će biti neizvjesna.Osobno prednost dajem Sahtaru i Chelseu.
    Obrisan korisnik
  • etti03.10.2012. u 18:44
    Treba vidjeti kako će se Chelsea suprostaviti Šahtaru koji ima stvarno jaku i uigranu ekipu. Dugi niz godina su već zajedno. Nekako svi misle da će Chelsea proći u 1/8 finala, ali ne mora to biti tako. Biti će zanimljivo vidjeti kako će se dalje razvijati ova skupina.
    etti
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 15:31
    odlična utakmica. šahtar pokazao da se moze nositi sa svima, šteta za zadnjih 5 min kad su imali 3 čiste prilike za gol... juventus me razočarao, previše ovise o Pirlu koji je loše odigrao, a onaj sudac je smiješan, izgubljen u vremenu i prostoru. umirao sam od smijeha kako su ga strani komentatori... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2012. u 14:22
    ubi ih Šahtar, mislim da će se i njih nešto pitati o prolasku skupine stvarno simpatičan klub
    Obrisan korisnik