Nogomet

Ibrahimović: "Porto je favorit za osvajanje skupine, PSG uči u svakoj utakmici"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.10.2012.
Ibrahimović: "Porto je favorit za osvajanje skupine, PSG uči u svakoj utakmici"
Foto: Davor Sajko

Vrlo dobru utakmicu odigrali su Porto i PSG, a Portugalci su na kraju izašli kao pobjednici. Imali su i igrači PSG-a svojih prilika, međutim one su ostale neiskorištene...

Derbi skupine A Lige prvaka je opravdao očekivanja. Porto i PSG su odigrali dobru i neizvjesnu utakmicu koja je na kraju otišla na stranu domaćina. Parižani su se borili, stvarali i prilike, ali Porto je na kraju ipak zasluženo slavio. "Bila je to 50:50 utakmica, imao sam dvije odlične prilike, imali su i domaćini. Mi smo napravili više pogrešaka nego što ih inače radimo i domaćin je u zadnjih deset minuta zabio i uzeo sva tri boda. Porto je favorit za osvajanje skupine jer ima više iskustva od nas. Stvorili smo im dosta problema, ali još uvijek učimo u svakoj utakmici. Ovo je drugačije natjecanje od onih u kojima je PSG inače, Sirigu je u Portu bio sjajan i ako svi budemo na toj razini, možemo otići daleko", komentirao je nakon susreta Zlatan Ibrahimović.

Portov junak bio je James Rodriguez koji je odigrao jako dobru utakmicu i na kraju postigao pogodak vrijedan tri boda.

"Gol je bio prekrasan, već sam ranije postizao važne golove, ali ovaj mi je definitivno među najdražima. PSG je jaka momčad prepuna odličnih igrača, ali mi smo dominirali cijelim tijekom susreta. Mislim da možemo puno napraviti u Ligi prvaka, u svakoj utakmici idemo na pobjedu i moramo ići korak po korak."

Ponovno je jedan od najboljih pojedinaca u portugalskim redovima bio vrijedni veznjak Joao Moutinho. Moutinho je dobio bitku s veznjacima Parižana i na kraju nosi velike zasluge za tri boda protiv PSG-a.

"Najvažnije je da smo u dvije utakmice upisali dvije pobjede. Vjerovali smo da i protiv PSG-a možemo diktirati igru i igrati na svoj način. Znali smo da su jako opasni u kontranapadu, no te njihove pokušaje smo osujetili i potvrdili smo ambicije za osvajanje prvog mjesta u skupini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 19:53
    Ibrahimović je sinoć glavom falio zicer zicera. Najjači su mi novinari i oni koji su PSG digli u nebesa kad su nabili Kiev 4-2 kao Porto nema šanse. Porto je ekipa koja je još par stepenica iznad PSG-a trenutno. Dinamo Kiev je jadan a ovaj iz zagreba nema negativne riječi kojim bi ga mogao opisati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 13:59
    a sto mi to jutros govoris, igro sam sinoc da dajes gol i pao samo na tebi, mrs xD
    Obrisan korisnik