Nogomet

Štimac: "Najzadovoljniji sam Kovačićem, on je primjer. Sammir se trudio"

Ante Zovko • četvrtak, 04.10.2012.
Štimac: "Najzadovoljniji sam Kovačićem, on je primjer. Sammir se trudio"
Foto: Ivana Strahija

Iako je rekao da je Dinamo napravio pomak u odnosu na prošlu sezonu, hrvatski izbornik Igor Štimac smatra da momčadi u Kijevu nije pogodovalo mnogo rošada.

U drugom kolu skupine A Lige prvaka Dinamo je u Ukrajini poražen 0:2 od Dynama, kao i u prvom kolu od Porta. Kako je na terenu, s obje strane, bilo mnogo hrvatskih reprezentativaca, svoju ocjenu njihove igre dao je i izbornik Igor Štimac tijekom gostovanja na Hrvatskoj televiziji.

"Zadovoljan sam s viđenim od igrača koje sam pozvao u reprezentaciju, a najzadovoljniji s onim što je prezentirao Mateo Kovačić. On je bio pozvan već za Švicarsku, tada se ozlijedio, da se to nije dogodilo, možda bi već bio standardan u reprezentaciji. On je primjer kako se treba ponašati u igri, ide pravim putem."

Prošlog tjedna Štimac je izazvao podjele u javnosti pozivom Dinamovu veznjaku Sammiru za kvalifikacijske utakmice protiv Makedonije i Walesa kasnije ovog mjeseca. Kaže da je Brazilac bio žrtva sustava trenera Ante Čačića:

"Sammir se trudio, ali nije mu pomoglo što se u Dinamovoj igri dogodilo previše rošada. Momčadi treba dati stalnost što se tiče sustava, Dinamo mora konsolidirati postavu da bi došao do rezultata u Europi. No, ovo je pomak u odnosu na prošlu sezonu, puno ozbiljnija igra."

U bijelom dresu u srijedu su se na terenu pojavili Ognjen Vukojević, koji je bio asistent za prvi gol, te Niko Kranjčar, a Štimac je kritizirao i Dinamovu obranu:

"Vukojević je sudjelovao kod prvog gola centaršutem, napravio je to izvrsno, Kranjčar je u nekoliko pokušaja bio vrlo opasan, iako su ga posebno pratili", komentirao je njihove predstave Štimac. "Izuzetak u negativnom smislu je reakcija Vide kod prvog gola, ali to je općenito problem u igri Dinama da se dosta duboko uvuku kod centaršuta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Hrvoje199004.10.2012. u 22:59
    a šta ja to nisan vidija šta san triba vidit?
    Hrvoje1990
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 20:00
    Hrvoje - da bi komentirao nečiju igru moraš ga gledat a da bi ga gledao moraš upaliti televizor, i po mogućnosti skinuti sunčane naočale.
    Obrisan korisnik
  • The Phantom04.10.2012. u 17:07
    Sammira u rep....
    The Phantom
  • Shadowfax04.10.2012. u 17:04
    Sammir se trudi biti igrač isto kao i Štimac biti izbornikom. Neznam koji je tragičniji.
    Shadowfax
  • Obrisan korisnik04.10.2012. u 16:19
    Sammir se nije snašao, Sammir se nije snašao. A kad u Ligi prvaka nema penala za Dinamo, pa nema ni mogućnosti da se Sammir sa svojim sposobnostima pokaže.Kako se drugi igrači snalaze tako dobro, a Sammir ne, a mnogi pričaju da o njegovom znanju nema spora, hahahaha.
    Obrisan korisnik