Nogomet

Suspenzija odgođena na novih mjesec dana, u Sigetu bez trojice prvotimaca

Ivana Jurica • četvrtak, 04.10.2012.
Suspenzija odgođena na novih mjesec dana, u Sigetu bez trojice prvotimaca
Foto: Ivana Jurica

Šibenik je dobio novu odgodu suspenzije, pa će i sljedećih mjesec dana moći igrati prvenstvene utakmice. A nakon Gorice prvi suparnik koji ih čeka je Hrvatski dragovoljac u Sigetu. Narančasti u Zagreb ne idu kompletni, na put nisu niti krenula trojica standardnih igrača prve postave – Blaić, Tomić i Tepurić.

"Čeka nas jako teška utakmica, teško gostovanje. To je ekipa koja je na početku imala pretenzije za rang više. Imaju i iskustvo igranja Prve lige. Već dvije godine slažu ekipu i sigurno nam neće biti lako. Mi smo cilj sebi zacrtali, znamo što trebamo raditi. Od igrača prvenstveno tražimo pravi pristup, odgovornu utakmicu. Defenzivno bi to trebalo izgledati jako, jako dobro, a prema naprijed ako uspijemo što napraviti. Mi se nadamo jako dobroj utakmici, jer mi igramo dobro, i oni igraju dobro", kazao je u najavi utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca pomoćni trener Ivo Šupe.

Vjeruju Šibenčani da će i u ovoj utakmici imati podršku s tribina. Šupe naglašava: "Nadamo se da će doći i navijači, naročito ovi koji su u Zagrebu, da će nas podržati. Jer igračima to puno znači. Vidjelo se i u zadnjoj utakmici da smo s podrškom navijača uspjeli doći do tri boda. Idemo odigrati pravu, mušku utakmicu, probati ostvariti što bolji rezultat."

Susret propuštaju trojica standardnih igrača početnog sastava: Tomića su udaljili kartoni, a Blaića i Tepurića ozljede. Tomićev pomoćnik pojasnio je o koliko teškim ozljedama je riječ: "Blaić će vrlo vjerojatno biti spreman za iduću utakmicu. Čak se i stavio na raspolaganje za ovu utakmicu, ali mi nismo željeli riskirati da zbog jedne utakmice izgubimo ga do kraja prvenstva. To je više iz preventive, nismo željeli riskirati. Tepurić ima ozljedu koljena, nešto mu se upalilo, bolje mu je i nadamo se da će biti u konkurenciji ubrzo. Dujaković opet, nažalost, malo osjeća ložu, pa ni s njime ne želimo riskirati. Da ga vodimo na put, a neće igrati mislim da nema smisla, tako da ostaje doma. Neke ozbiljnije ozljede nisu, već ozljede koje se tijekom sezone dogode."

Nova odgoda suspenzije

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza prihvatila je zahtjev Šibenika i još jednom odgodila suspenzije i Šibeniku i Hajduku na novih mjesec dana, ovog puta do 01. studenog. Nakon što su klubovi poslali dodatnu dokumentaciju koja je nedostajala u prvotnom zahtjevu poslanom početkom tjedna, disciplinci su upalili zeleno svjetlo i klubovima omogućili nesmetano natjecanje u I., odnosno II. HNL.

Pomoćnog trenera šibenskog sastava na konferenciji je dočekalo i pitanje misli li da će se Dragovoljac vaditi na njima nakon utakmice u Sinju koju je i trener Šibenika gledao? "Njima je utakmica isto jako važna za zadržati priključak u vrhu. I da su pobijedili su Sinju sigurni bi željeli pobijediti i u ovoj utakmici. U svakom slučaju bit će jako teška utakmica, to je poprilično dobra ekipa. Imaju u svojim redovima i jednog našeg Šibenčanina, našeg bivšeg igrača Antu Bulata. Mi se nadamo da neće s njim biti kao i sa svim dosadašnjim bivšim igračima koji su nam zabijali, da će on razbiti tu tradiciju. Malo zafrkancije. Trener Tomić ih je gledao, igrali smo i lani prijateljsku utakmicu s njima, a oni nisu puno mijenjali, osim odlaska Božića, tako da se dobro poznajemo. Poznaju oni nas, ali i mi njih."

"Mi moramo odigrati odgovornu utakmicu, strpljivo, čvrsto, naročito u defenzivnom bloku i onda ih probati iznenaditi iz prekida ili onako kako smo se dogovorili", kazao je na kraju Šupe.

U svojim redovima Šibenik ima dvojicu igrača koji su nekad bili članovi Hrvatskog dragovoljca, a to su Tomislav Čuljak i Josip Juričev. 25-godišnji Vinkovčanin Čuljak u Sigetu je bio na šestomjesečnoj posudbi iz Cibalije dok je klub također igrao u drugoligaškoj konkurenciji: "Mislim da nas očekuje teška utakmica iz razloga što je Hrvatski dragovoljac, po meni, i u Prvoj ligi igrao dobre utakmice. Konstantno su u vrhu Druge lige. Poznajem dosta igrača tamo koji su igrali i u Prvoj ligi. Sigurno nas očekuje uraganskih 20 minuta - pola sata. Moramo ih maknuti od našeg gola. Mislim da su treneri sigurno smislili dobru taktiku iz razloga što ćemo stajati usko, blizu jedan drugome tako da ih maknemo od gola jer oni imaju dva jako brza krila. Ako ne budemo svi usko, blizu, imat ćemo velikih problema."

"Očekujem da ova utakmica s Goricom bude naša prekretnica. Tu smo utakmicu odigrali sigurno lošije nego protiv Pomorca ili Junaka, ali dali smo 120 % svojih mogućnosti i to nam je Bog vratio. Ako tako nastavimo svi davati sve od sebe, svoj maksimum, bez obzira igrali lošije ili bolje, mislim da ćemo dobivati utakmice što je imperativ da budemo u vrhu, svaku utakmicu moramo pobjeđivati", kazao je Čuljak.

Hrvatski dragovoljac i Šibenik igraju u Sigetu ovog petka s početkom u 17 sati.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3151:15+3678
2Šibenik 3063:17+4673
3Vukovar '91 3049:32+1755
4Sesvete 3133:37-439
5Jarun 3033:44-1137
6Cibalia 3034:49-1536
7Dubrava 3133:43-1035
8Dugopolje 3035:43-833
9Croatia Zmijavci 3036:44-832
10Orijent 3032:46-1430
11BSK Bijelo Brdo 3127:43-1628
12Solin 3031:44-1323

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!