Zimski sportovi

NHL: Fantastičan posao za Eisbären Berlin - došao najbolji napadački dvojac Philadelphia Flyersa

Ivan Dominik • petak, 05.10.2012.
NHL: Fantastičan posao za Eisbären Berlin - došao najbolji napadački dvojac Philadelphia Flyersa

Možda i najbolji posao dosadašnjeg prijelaznog roka u transferima između NHL-a i Europe napravio je njemački Eisbären iz metropole, Berlina. Klub koji se natječe u najvišem razredu njemačkog hokeja, ligi DEL, potpisao je dvojicu najboljih napadača jake momčadi Philadelphia Flyersa, koji su ujedno i ponajbolji napadači lige, Daniela Brierea i Claudea Girouxa...

Ponajbolji njemački hokejski klub koji se natječe u DEL ligi, najjačoj njemačkoj ligi hokeja na ledu, napravio je fantastičan posao dovevši u svoje redove dvije velike zvijezde NHL-a, odnosno Philadelphia Flyersa. Uz Patricea Bergerona i Pavela Dacjuka najbolji defenzivni centar lige, Claude Giroux, te jedan od najubojitijih desnih krila lige posljednjeg desetljeća, Daniel Briere, novi su igrači Medvjeda iz Berlina.

Danny Briere je jedan od rijetkih aktivnih NHL igrača s blizu 1.000 odigranih utakmica u ligi. Velika je zvijezda lige te ponajbolje desno krilo u posljednjih deset godina. U 34-godišnjem Kanađaninu još uvijek ima "dinamita" što je pokazao u prošloj sezoni ostvarivši 49 bodova uz 16 golova u 70 utakmica.

Inače je u karijeri odigrao 813 utakmica u "regularnom" dijelu sezone dodavši tomu čak 108 dvoboja u doigravanju. U prvom dijelu sezone ima 643 boda od čega 280 golova, dok je u playoffu ostvario učinak od pomalo nestvarnih 109 bodova i okruglo 50 pogodaka. Osim za Flyerse iz kojih dolazi u Eisbären, igrao je i za Buffalo Sabrese te Phoenix Coyotese, koji su ga i izabrali kao ukupno 24. izbor drafta davne 1996. godine.

Claude Giroux danas je jedan od najbolji, ako ne i najbolji defenzivni centar NHL-a te allrounder iste lige. Uz Rusa Dacjuka i Kanađanina Bergerona apsolutno je najbolji two-way centar NHL-a i to bez premca. Polivalentni 24-godišnji Kanađanin može igrati i krilo, pogotovo desno na kojem sjajan, a čitavu je dosadašnju karijeru proveo u Flyersima, koji su ga draftali 2006. godine kao ukupno 22. izbor prve runde.

U sjajnoj karijeri zasad ima 285 NHL utakmica i 243 boda od čega 78 pogodaka, a u doigravanju je ostvario 55 bodova u što ulazi i 21 zgoditak u samo 50 utakmica. Kalibar je i za kanadsku reprezentaciju za koju je znao povremeno i nastupati, pogotovo u juniorskim danima, a u posljednje je dvije sezone sa 93, odnosno 76 bodova bio među najboljih pet igrača NHL-a - po bodovima i asistencijama.

Krase ga upornost, izdržljivost, fenomenalna vizija i kreativnost te brzina i efikasnost, a simpatični momak iz Ontarija u Njemačku dolazi kao jedna od najvećih zvijezda NHL-a koje su se uopće odlučile na izlet na Stari kontinent, uz naravno Alexa Ovečkina, Jevgenija Malkina, Ricka Nasha, Anžea Kopitara i Gabriela Landeskoga te slične.


Švedski napadač Calgary Flamesa, Mikael Backlund, napustio je Albertu i vratio se u domovinu i klub druge švedske lige, Allsvenskan, Vasteras. U isto se vrijeme slovački bek NY Islandersa Milan Jurčina odlučio na odlazak u češku prvu ligu i klub Chomutov, dok se sve više u kuloarima spominje i odlazak ruskog braniča, Antona Volčenkova, u ruski KHL, odnosno Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda kojim bi Rus trebao zamijeniti NJ Devilse na neko vrijeme.

Foto: Wikipedia, Andrea Shives

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2012. u 01:10
    go flyers:)
    Obrisan korisnik