Nogomet

Danijel Pranjić ostao bez trenera, Pintu otkaz nakon visokog poraza u Mađarskoj

Josip Tolić • petak, 05.10.2012.
Danijel Pranjić ostao bez trenera, Pintu otkaz nakon visokog poraza u Mađarskoj
Foto: Josip Tolić

Serija loših rezultata ove sezone nagnala je upravu lisabonskog Sportinga da uruče otkaz treneru Sa Pintu. Pitanja o smjeni kulminirala su nakon visokog poraza od Videotona u Europskoj ligi.

Vrlo slab ulazak u sezonu lisabonskog Sportinga trenerske stolice koštao je portugalskog stratega Ricarda Sa Pinta, odlučio je klub s Atlantika u petak.

Otkaz Sa Pintu stigao je nakon visokog poraza u drugom kolu Europske lige u četvrtak na gostovanju kod Videotona u Mađarskoj (3:0). Međutim, to nije jedini razlog; u domaćem prvenstvu zeleno-bijeli uzeli su samo šest bodova u prvih pet kola i drže tek sedmu poziciju.

Bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić, koji je u klub stigao tijekom ljetnog prijelaznog roka, tako će neko vrijeme biti bez prvog trenera.

Pinto je Sporting preuzeo u veljači ove godine i odveo ga do skromnog četvrtog mjesta u prvenstvu, s čak 16 bodova zaostatka za prvakom Portom, a deset bodova manjka za gradskim rivalom Benficom.

Dužnost prvog trenera momčadi privremeno će preuzeti Oceano da Cruz, bivši portugalski reprezentativac porijeklom sa Zelenortskih Otoka, koji je dosad vodio drugu momčad Sportinga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli05.10.2012. u 22:50
    toliću znao sam da si ti čim sam vidio sliku na naslovnici ;)
    markoli