Zimski sportovi

Ponajbolji finski vratar u Lahti Pelicansima, Pavelski u KHL-u

Ivan Dominik • subota, 06.10.2012.
Ponajbolji finski vratar u Lahti Pelicansima, Pavelski u KHL-u
Foto: Martina Oštrić

I dalje traje prelazak mnogih igrača iz svojih klubova u Europu zbog lockouta u NHL-u. Posljednji u nizu bili su jedan Kanađanin i poznati američki dvojac, te jedan od najboljih finskih vratara u NHL-u, koji se vratio u domovinu potpisavši za klub iz SM-liige...

Nakon dvojca Philadelphia Flyersa, Daniela Brierea i Claudea Girouxa, te mnogih drugih transfera između NHL-a i europskih lige, uključujući EBEL, situacija se na tržištu nimalo nije smirila. Tijekom posljednja dva dana još su čak četiri velika NHL imena promijenila svoju sredinu.

Zasigurno najveća zvijezda koja se vratila na Stari kontinent jest ponajbolji finski vratar lige, golman San Jose Sharksa Antti Niemi, koji se vratio u domovinu. 29-godišnji osvajač Stanleyja iz 2010. godine s Chicago Blackhawksima, a trenutno vratar Sharksa, potpisao je ugovor s Lahti Pelicansima, jednim od boljih klubova u najjačoj ligi finskog hokeja, SM-liigi.

Uz Niemija Sharkse je napustio i njihov ponajbolji igrač te centar druge navale, Joe Pavelski, koji se zaputio u KHL. Američki centar koji može igrati i desno krilo sa svojih se 28 godina na leđima odlučio pridružiti momčadi Dinamo Minska u kojoj, od NHL igrača, igraju već finski golman Pekka Rinne i kanadski napadač Evander Kane.

Osim dvojca iz San Josea na odlazak u Europu odlučio se još i prošlogodišnji osvajač Stanley Cupa, također Amerikanac, Alec Martinez. Bek LA Kingsa odlučio se na odlazak u finsku SM-liigu te je potpisao za TPS iz Turkua.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!