Nogomet

Video: Ronaldinho kao nekada - tri zabio, dva namjestio

Branimir Korać • nedjelja, 07.10.2012.
Video: Ronaldinho kao nekada - tri zabio, dva namjestio
Foto: EPA

Brazilci su odigrali 28. prvenstveno kolo, a čovjek koji ga je obilježio je Ronaldinho. Nekadašnji najbolji igrač svijeta je postigao tri pogotka i namjestio još dva u pobjedi Atletico Mineira protiv Figueirensea 6:0...

U dvoboju momčadi koja se bori za naslov prvaka i one koja se bori za ostanak u društvu najboljih, nije bilo dvojbe. Atletico Mineiro je na svom stadionu uvjerljivo svladao Figueirense s čak 6:0 u briljantnoj večeri Ronaldinha koji je emotivno proslavio tri pogotka.

Ronaldinho je odigrao svoj najbolji meč od povratka u Brazil prije dvije godine. Već do poluvremena je postigao dva pogotka i uz onaj Revera Atletico je imao visokih 3:0. Pravo remek-djelo bio je Ronaldinhov prvi pogodak koji će definitivno ući u konkurenciju za jedan od najljepših golova ove godine.

Da stvar bude lošija po goste, u završnici prvog dijela ostali su i bez Jacksona koji je zaradio drugi žuti karton i Atletico je imao lagan posao u nastavku. Ronaldinho je kompletirao hat-trick golom iz kaznenog udarca, a po jedan gol su još dodali Bernard i Cesar za konačnih 6:0.

Nakon što je kompletirano 28. kolo, Atletico je ostao na drugom mjestu na ljestvici šest bodova iza prvoplasiranog Fluminensea i tri boda ispred trećeplasiranog Gremija.

Pobjede u ovom kolu upisali su i Fluminense i Gremio pa je tako razmak ostao isti. Fluminense je ugostio Seedorfov Botafogo i slavio s 1:0 golom nekadašnjeg napadača Lyona Freda u 73. minuti.

Gremio je na svom travnjaku igrao protiv Cruzeira i ubilježio pobjedu 2:1. Anselmo Ramon je doveo goste u vodstvo krajem prvog poluvremena, međutim u nastavku Marcelo Moreno i Marquinhos rade preokret i odvode Gremio do važne pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 15:54
    Koja lakoća
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 15:17
    majstor ostaje majstor-njegov doprinos danas velikoj Barceloni ostat će nemjerljiv
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 14:31
    la magia :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 14:11
    vrati se u Barcu legendo!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.10.2012. u 13:16
    Najveći ikad. Dobro je Victor Valdes rekao, igrač koji je Barcu pretvorio iz nesretnog kluba u veličanstveni stroj koji još uvijek dominira. Majstor!
    Obrisan korisnik