Zimski sportovi

Dominik Hašek odbacio mogućnost daljnjeg igranja, vrijeme je za konačno umirovljenje

Branimir Korać • utorak, 09.10.2012.
Dominik Hašek odbacio mogućnost daljnjeg igranja, vrijeme je za konačno umirovljenje
Foto: Kristijan Komarica

"Dominator", po mnogima najbolji vratar svijeta u povijesti hokeja, Dominik Hašek, odlučio se za definitivni odlazak u mirovinu. 47-godišnji češki vratar ipak neće igrati ove sezone iako se pripremao za nastup i pregovarao s nekoliko klubova...

Tijekom ljeta se otvorila mogućnost za ponovni nastup Dominika Hašeka, međutim češki vratar nije dovršio pregovore s nekoliko klubova na željeni način i definitivno se odlučio za mirovinu.

Hašekova prva želja bio je NHL i upravo se nadao da će tamo odigrati posljednju sezonu u karijeru. S matičnim Pardubicama je odradio pripreme, pregovarao s nekoliko NHL klubova, no kako je uslijedio lockout, pregovori nisu uspješno privedeni kraju i Hašek je definitivno rekao zbogom vratarskoj karijeri.

"Tužan sam, ali ništa se nije moglo učiniti", rekao je Hašek o pregovorima s tri neimenovana kluba iz NHL-a. "Mislim da ne postoje šanse da se vratim na led, ne vidim razlog zbog čega bi me odjednom netko iz već formiranih NHL momčadi želio nakon završetka lockouta", dodao je veliki Čeh.

Hašek je prvi puta u mirovinu otišao 2002. godine nakon što je s Detroit Red Wingsima osvojio Stanley Cup, no vratio se, ponovno nastupao za Red Wingse i Senatorse, a zatim se 2009. godine vratio u Europu. Tu je nosio dres Pardubica koje je odveo do naslova prvaka i moskovskog Spartaka koji mu je ujedno bio i posljednji klub.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 00:45
    Legenda!
    Obrisan korisnik