Ostali sportovi

Sandra Perković bez nominacije za najbolju atletičarku svijeta u 2012. godini

Branimir Korać • utorak, 09.10.2012.
Sandra Perković bez nominacije za najbolju atletičarku svijeta u 2012. godini
Foto: Kristijan Komarica

Iako je iza nje sjajna sezona začinjena osvajanjem zlatnog olimpijskog odličja u Londonu, Sandra Perković nije među kandidatima za najbolju svjetsku atletičarku u ovoj godini...

Svjetska atletska federacija objavila je listu kandidata i kandidatkinja za najbolje atletičare i atletičarke u 2012. godini. U obje konkurencije se nalazi po deset kandidata koji će se boriti za naslove najboljih.

U ženskoj konkurenciji prošle godine za najbolju je proglašena Australka Sally Pearson koja je naslijedila na tronu Blanku Vlašić. Person je i ove godine dominirala na 100 metara s preponama te se ponovno našla u najužem izboru za atletičarku godine.

Osim Sally Pearson na popisu se nalaze i bacačica kugle Valerie Adams, dugoprugašica Tirunesh Dibaba, sedmobojka Jessica Ennis, sprinterice Allyson Felix i Shelly-Ann Fraser-Pryce, hodačica Jelena Lašmanova, daljašica Brittney Reese, američka zvijezda s 400 metara Sanya Richards-Ross te bacačica koplja Barbora Špotakova.

U konkurenciji atletičara prvi favorit za osvajanje naslova najboljeg atletičara u 2012. godini je svakako branitelj naslova Usain Bolt. Bolt je i ove sezone bio sjajan, a od 2008. godine je dominirao ovim izborom s izuzetkom 2010. godine kada ga je pobijedio David Rudisha.

I Rudisha i Bolt se nalaze na popisu deset kandidata, a osim njih tu su još i Yohan Blake (sprint), Ashton Eaton (desetoboj), Mohamed Farah (duge pruge), Robert Harting (disk), Kirani James (400 metara), Renaud Lavillenie (motka), Aries Merritt (110 m prepone) te Christian Taylor (troskok).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 11:31
    Ako je doping kriv, to isto nije u redu. Naime, ona je svoju kaznu za doping odradila, a rezultate koje je ostvarila ove godine ostvarila je kroz poštenu borbu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 09:38
    Ponavlja se priča koju su svojedobno prolazile Janica i Blanka - no vjerujem da će jednom doći i ta nagrada, isto kao što su Janica i Blanka se morale dodatno dokazivati.
    Obrisan korisnik
  • Weasley09.10.2012. u 21:12
    ostvarila je hat-trick ove sezone, ali doping je autogol koji je očito mnogo utjecao na nominacije...
    Weasley
  • nido09.10.2012. u 21:06
    Ma Sandrice ti si za mene 1.!!!
    nido
  • oKRamxII09.10.2012. u 19:34
    @pleniglacial - To je zato što se za titulu atletičara ili atletičarke Europe glasa, a glasaju ljudi širom svijeta. Moram priznati da pod takvim okolnostima me je 4.mjesto i iznenadilo (koliko god glupo zvučalo)
    oKRamxII