Košarka

Courtney Vandersloot nova Lupica

Sportnet • srijeda, 10.10.2012.
Courtney Vandersloot nova Lupica
Foto: Kristijan Komarica

Novi Zagreb potpisao je Courtney Vandersloot na period od prvih pet utakmica sezone (Pleter, Gospić, Galatasaray, Split, UMMC Ekaterinburg), dok se čeka dolazak Leilani Mitchell, koja dolazi 1. studenog...

Courtney je 22-godišnja razigravačica WNBA ligaša Chicago Sky, koja je ove sezone u WNBA ligi imala u prosjeku 27 minuta, 7.4 poena, 4.9 asistencija i 2.5 skoka po utakmici. Tijekom prošle sezone, svoje prve u Europi, nastupala je za turski Bešiktaš, za koji je u 19 utakmica turskog prvenstva, za 30 minuta na parketu postizala prosječno 13 poena, četiri skoka, pet asistencija i dvije ukradene lopte. U Eurokupu nastupila je u sedam utakmica, sa 17 poena, pet skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte u prosjeku.

Jedna je od najboljih NCAA bekova u povijesti i prvi igrač u muškoj i ženskoj konkurenciji u povijesti NCAA natjecanja koji je u četiri godine ostvario više od 1000 asistencija i 2000 poena, po čemu je rekorderka NCAA lige.

Studirala je na Gonzaga sveučilištu, gdje je individualno radila sa jednim od najvećih play-makera svih vremena, Johnom Stocktonom. "Ne želim dramatizirati, ali Courtney je nešto poput Wayne Gretzkya u hokeju. Ima nešto što je čini posebnom u odnosu na druge igračice", Stocktonove riječi dovoljno govore o posebnosti igre Courtney Vandersloot. Njena igra puno podsjeća na igru legendarnog playmakera Gonzage, Utah Jazza i Dream teama iz Barcelone 1992.

Koliko je njena igra zaludjela Gonzagu, govori i podatak o posjećenosti utakmica – u prvoj sezoni prosječno 2.934, a u njenoj zaključnoj godini na sveučilištu 3.824. McCarthey Athletic Center (kapacitet 6.000) nekoliko je puta rasprodan čak i prije završnog turnira NCAA lige. Dobitnica je F. P. Naismith i Nancy Liberman nagrade 2011, tri puta proglašena je igračicom godine (2009., 2010. i 2011.) i tri puta je bila MVP završnog turnira (2009., 2010. i 2011.) West-coast conference NCAA lige. U sve četiri godine bila je All-WCC, a u svojoj ulaznoj godini proglašena je za najboljeg mladog igrača (2008.). Članicom najboljeg, "All-American's" tima proglašena je 2009., 2010. i 2011. godine. S 367 asistencija u jednoj sezoni drži rekord svih vremena NCAA lige (I divizija).

"Odigrali smo 11 pripremnih utakmica, i općeniti je zaključak da imamo malih problema s organizacijom igre. Ana Čačić je odlično odradila ovaj period, ali je podložna ozljedama i bolestima, a Lana Pačkovski premlada i neiskusna za sudar s bekovima Galatasaraya i Ekaterinburga. Pritisak na naše bekove je velik, i iako se one jako trude, često se dovedu u probleme. Naravno, kroz sezonu će biti prilika za ispravljanje ovih pogrešaka, međutim sad smo morali reagirati, i dok čekamo dolazak našeg prvog picka, Leilani Mitchell, iskoristili smo priliku i sa tržišta pokupili najbolje što se moglo. Sloot će brzo pohvatati konce naše igre, imamo 14 dana do Galatasaraya. Obzirom na svoju kvalitetu, ali i mladost, mišljenja sam da će se izvanredno uklopiti u naš sastav. Čak sam siguran da će igrajući sa Sandrom Mandir moći i unaprijediti svoju igru", mišljenja je trener Lupica Vladimir Ivanković.

Ima još novosti iz tabora Lupica. Prvakinje Hrvatske u kadetskom uzrastu, U-16 ekipa Novog Zagreba, sudjelovat će od 12 do 17. studenog 2012. godine na klupskom prvenstvu Europe u mađarskom Sopronu. Obzirom da na tom neslužbenom Kupu prvakinja Europe, a koje se igra pod pokroviteljstvo Fibe, sudjeluje svega osam ekipa, taj nastup shvaćamo kao veliko priznanje našim igračicama, ali prije svega njihovom trofejnom treneru, Željku Ciglaru. Vjerujemo da će se i iz Soprona vratiti s dobrim rezultatima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 18:36
    Mogla je i njena fotka umjesto ovog briljantnog prizora lopte u košu. Pa nije valjda tajni agent undercover da nema fotku na netu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 17:23
    Kada ce potpisati normalnog trenera, sa ovim ce lose zavrsiti
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 14:19
    svaka čast željku, ali ivu ciglar mi je draže gledati i slušati... :))
    Obrisan korisnik