Nogomet

Štimac: "Brige su mi slatke, a u Skoplju bi moglo biti teže nego u Belgiji"

Borna Rupnik • srijeda, 10.10.2012.
Štimac: "Brige su mi slatke, a u Skoplju bi moglo biti teže nego u Belgiji"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Igor Štimac ne boji se makedonske motiviranosti uoči susreta u Skoplju, a zasad još nije definirao kakvu će ulogu odigrati novopečeni reprezentativac Sammir...

Nakon zagrebačke pobjede nad Makedonijom te remija u Belgiji, pred Igorom Štimcem novi je zahtjevan zadatak, gostovanje u Skoplju. Domaćin je rasprodao stadion i željan je uspjeha nakon solidnih igara u prva dva kola.

"Dinamo planira budućnost Alena Halilovića i to mi je drago jer je njegova budućnost vezana uz Hrvatsku. Uz nastavak rada i nužan oprez, doći će i njemu poziv za izabranu vrstu, ali ne treba pretjerivati usporedbama s Messijem. Mnogi su novi Messiji nestali. Mora ostati na putu rada, a osim toga, juniori Dinama izgubili su od Osijeka, pa treba vidjeti i tko igra za njih. Moramo pratiti igrače i kod kuće i u inozemstvu".

"S pravom su optimisti jer su pružili dobru igru - autsajdera više nema - a rasprodan stadion uoči utakmice s Hrvatskom znači da mi nešto i vrijedimo. Poštuju nas i željni su našeg skalpa", istaknuo je hrvatski izbornik.

Međutim, i Hrvatska ima itekako ambicioznu selekciju: "Naš su angažman, motivacija i želja na maksimumu, što je nužno za uspjeh u Skoplju, gdje bi moglo biti i teže nego u Belgiji. Moramo biti raspoloženi i agresivni poput domaćina jer smo tehnički kvalitetniji, a tada rezultat ne bi smio izostati".

"Brige su mi slatke, mnogi konkuriraju za sastav koji neće biti lako odrediti. Analizirali smo Makedoniju, a mislima izbornika Janevskog ne mogu se baviti. Ključ je u tome da se Hrvatska nametne i traži igru", planira Igor Štimac.

Nekoliko je riječi posvetio i Sammiru, oko kojega se još uvijek "lome koplja", ali Štimcu nije upitno da će se Dinamov nogometaš uklopiti u reprezentativno okruženje.

"Prihvaćen je, o tome govori i sam poziv, a s određenim je igračima već dijelio svlačionicu. Oni su pak pokazali veličinu, kao i uvijek kada dolaze novi igrači u reprezentaciju. Sammir svojom igrom može pokazati kako će opravdati dobrodošlicu, a ja za njega još nemam definiranu ulogu za Skoplje", zaključio je Štimac.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg11.10.2012. u 13:01
    Takve kao abcdef jednostavno ne treba komentirati i ne obracati paznju na njih. To im je najveca muka...
    interreg
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 21:27
    Pa dobro koi je ku^ac tebi covece, sta zelis da postignes svojem glupiranje ovde majku mu??Jedino sto radis svoim glupiranjem ovde samo brukas nas Makedonski narod.FUJ
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 21:18
    Daj abcdef goni se u vražju mater idi ča odavde.
    Obrisan korisnik
  • gerrard10.10.2012. u 21:01
    a jbt, ovaj ABCDEF je pravi forum huligan..ja sam ostao bez teksta koliko je lik opasan
    gerrard
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 18:40
    Postovanje ljudi, pozdrav iz MakedonijeOsobno ne veselim se previse dvoboja nasih reprezentacija, najvise zbog odredjene skupine makedonskih navijaca koji u nedostatku sportske kulture nasu ce reprezentaciju "bodriti" vrijedjanjem gostiju. I vise nego neugodno mi je od skandiranja u kojima se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik