Nogomet

Gerrard: "Sada igrači više nemaju pravo na isprike"

Branimir Korać • srijeda, 10.10.2012.
Gerrard: "Sada igrači više nemaju pravo na isprike"
Foto: EPA

Engleski nogometni savez može se pohvaliti vjerojatno najluksuznijim i najboljim trening centrom na svijetu. Novi trening centar St. George's Park otvoren je i ugostio je seniorsku reprezentaciju koja se priprema za kvalifikacijske susrete za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Malo je za reći da su igrači ostali očarani uvjetima...

24 engleske nogometne selekcije odsad će se pripremati u idealnim uvjetima. U uporabu je pušten 105 milijuna funti vrijedan trening kamp St. George's Park koji je namijenjen za pripreme engleskih nogometnih reprezentacija u svim dobnim uzrastima.

"Imamo najbolji stadion na svijetu i sada imamo i najbolji trening centar na svijetu. Više nemamo pravo na nikakve isprike jer je ovo mjesto za pripreme nevjerojatno. Ovo mjesto me pozitivno šokiralo, prvi put sam ovdje i igrači jedva čekaju da ga počnu koristiti", rekao je oduševljeni Steven Gerrard.

Engleska reprezentacija se za kvalifikacijske dvoboje sa San Marinom i Poljskom priprema u Staffordshireu, a za sljedeću akciju će se pripremati u novoj luksuznoj bazi. Ovaj trening centar ima 11 vanjskih terena od čega pet s grijanjem travnjaka i natkriveni teren s umjetnom travom na kojem se mogu simulirati različiti vremenski uvjeti.

Osim Gerrarda trening centar je posjetio i Wayne Rooney koji je također bio oduševljen viđenim.

"Ovo je sjajno mjesto za rad mladih generacija i mladih trenera. Mislim da će od njega koristi imati engleski nogomet u cjelini, posebno mladi igrači", dodao je Rooney.

Engleski izbornik Roy Hodgson je dodao da bolje igrače ne čini bolji travnjak već žestok rad, međutim ovakvi uvjeti će pomoći u njihovom nesmetanom razvoju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.10.2012. u 20:56
    nema toga trening centra koji će promjeniti englesku narav
    Obrisan korisnik