Zimski sportovi

NHL: Izuzev Jeffreyja u Medveščaku, još uvijek se pojačavaju i drugi klubovi diljem Europe

Ivan Dominik • srijeda, 10.10.2012.
NHL: Izuzev Jeffreyja u Medveščaku, još uvijek se pojačavaju i drugi klubovi diljem Europe
Foto: EPA

Istoga dana kada je Dustin Jeffrey dres Pittsburgh Penguinsa zamijenio onim zagrebačkog Medveščaka, odvili su se i mnogi drugi transferi u svijetu hokeja, kao i nekoliko dana ranije. Renomirana imena i dalje iz NHL-a stižu u Europu, dapače, to se intenziviralo neuspješnim pregovorima oko lockouta u posljednje vrijeme...

Nakon što su poslali u švicarski Bern svog daleko najboljeg igrača, Johna Tavaresa, NY Islandersi su nastavili s puštanjem igrača u Europu pa su posljednjih dana čak dvojica našla angažmane na Starom kontinentu.

Najinteresantnije glasine

U posljednje vrijeme najzanimljivije glasine dolaze iz švedskih krugova, Prošlosezonski vlasnik Vezina trofeja za najboljeg golmana NHL-a, švedski reprezentativni vratar Henrik Lundqvist, mogao bi završiti u domaćoj Frolundi, kao i Chicagov švedski napadač Viktor Stalberg. Amerikanac Adam Hall, inače bek Tampe, povezuje se s Ravensburg Towerstarsima iz njemačke druge lige, dok bi Kanađanin Eric Fehr mogao otići u finski Ilves Tampere.

Prvi je bio solidni, ali manje poznati kanadski bek Andrew MacDonald, koji je otišao u češki klub Karlovy Vary, dok je njegov suigrač u Islesima, američki vratar Rick DiPietro, potpisao za Riessersee u drugoj njemačkoj ligi.

Tamo je odnedavno i Bluzer Matt D'Agostini, no, osim nižih liga i one najbolje i dalje dovode igrače u svoje redove.

Tako je Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda konačno nakon dosta "natezanja" osigurao usluge odličnog ruskog beka Antona Volčenkova iz NJ Devilsa. Također, od posljednjih transfera u nizu, postalo je poznato kako je napadač Detroit Red Wingsa, Cory Emmerton, postao novi igrač finske SaiPe, koja igra SM-liigu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.10.2012. u 00:11
    Adam Hall nije defanzivac vec krilni napdac. Pozz
    Obrisan korisnik