Zimski sportovi

NHL: Stalberg konačno završio kod Duchenea u Frolundi, čeka se na Lundqvista

Ivan Dominik • četvrtak, 11.10.2012.
NHL: Stalberg konačno završio kod Duchenea u Frolundi, čeka se na Lundqvista
Foto: Davor Sajko

Dok su se tijekom tekućeg tjedna, odnosno od srijede nadalje, ponovno počeli nalaziti predstavnici NHL-a i NHLPA-a kako bi što prije razriješili lockout i pitanja oko njega, transferi između najjače hokejske lige svijeta i Europe nisu prestali jenjavati. To se pokazalo logičnim jer su pregovori i dalje bezuspješni, a dok su Amerikanci raštrkani diljem Starog kontinenta, jedan se Šveđanin konačno, nakon mnoštva peripetija, vratio u domovinu...

Pregovori u NHL-u u vezi lockouta i njegova završetka ponovno su pokrenuti, odnosno nastavljeni su u srijedu 10. listopada, no bez ikakvih uspjeha ili ozbiljnijih pomaka. Stoga je ponukan novi val odlazaka NHL igrača u europske lige i klubove ma kakve jačine oni bili.

Najzanimljivije glasine

Napadač Philadelphia Flyersa i jedna od najvećih zvijezda NHL-a, Scott Hartnell, mogao bi ubrzo prijeći u finski klub iz najjačeg razreda finskog hokeja, KalPu. Još uvijek se željno iščekuje povratak Henrika Lundqvista iz Velike jabuke u domaću švedsku Frolundu, dok bi se Nijemac Alexander Sulzer, koji igra beka u Buffalo Sabresima, također mogao vratiti u domovinu i zaigrati u dresu EHC EHC Münchena.

Švedski napadač Chicago Blackhawksa, Viktor Stalberg, napokon se uspio vratiti u domovinu te je potpisao za jaki klub iz najjače švedske hokejske lige, Elitserien - Frolundu. Tamo već obitava napadač Colorada, Kanađanin Matt Duchene, dok se iščekuje sve evidentniji dolazak Henrika Lundqvista.

Kanadski vratar Jonathan Bernier, koji je inače zamjena Amerikancu Jonathanu Quicku u LA Kingsima, prošlosezonskim osvajačima Stanleyjevog Kupa, otišao je sa zapadne obale SAD-a u Heilbronner Falken, klub iz njemačke druge lige. Njegov sunarodnjak i više AHL igrač, ali pod ugovorom za San Jose Sharkse, Ben Guite, stigao je u talijansku Val Pusteriju.

Amerikanci su se raspršili diljem Europe, ima ih posvuda, od KHL-a i drugih jakih europskih liga pa sve do drugih liga mnogih "ne hokejaških" zemalja. Posljednji u nizu igrača koji je SAD napustio radi nekog angažmana u europskom klubu bio je mladi napadač Florida Panthersa, Jack Skille, koji je potpisao za Rosenborg, klub iz prve norveške hokejske lige.

Osim njega, Ameriku su i svoju domovinu napustili i Adam Hall, desno krilo Tampa Bay Lightninga, koji je postao novi igrač njemačkog drugoligaša Ravensburg Towerstarsa, dok je izvrsni mladi bek NY Rangersa, Ryan McDonagh, stigao u momčad kazahstanskog Barisa iz Astane, koji je natječe u najjačoj europskoj hokejskoj ligi - KHL-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!