Nogomet

Video: Brazil lako sredio Iračane, Kaka zabio na povratku u reprezentaciju

Mihaela Bradovski • petak, 12.10.2012.
Video: Brazil lako sredio Iračane, Kaka zabio na povratku u reprezentaciju
Foto: EPA

U prijateljskom susretu odigranom u Malmöu Brazil je s visokih 6:0 porazio reprezentaciju Iraka. Među strijelcima za Carioce bio je i Realov playmaker Kaka koji se nakon više od dvije godine izostanka vratio u reprezentaciju...

Brazilci ne igraju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo jer su mu domaćini stoga u Fifinom terminu rezerviranom za reprezentacije odrađuju prijateljske susrete. U četvrtak su u Malmöu igrali protiv Iraka koji nije bio dostojan protivnik i lako su ga svladali sa 6:0.

Već nakon 25 minuta igre Brazil je imao visokih 2:0 zahvaljujući golovima Chelseajevog veznjaka Oscara. Bio je to ujedno i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku su Brazilci ubacili u brzinu više i dodali još četiri pogotka.

Prvo je Kaka u svom prvom reprezentativnom meču nakon više od dvije godine zabio za 3:0 već u 47. minuti da bi u nastavku susreta Hulk, Neymar i Lucas postavili konačnih 6:0.

Bio je to povijesni prvi susret Brazila i Iraka, a organiziran je uz pomoć iračkog izbornika, velikog brazilskog nogometaša Zica koji nakon ovog poraza nije bio zabrinut. "Da smo izgubili 6:0 od Islanda, bio bih zabrinut, ovako, nije sramota izgubiti visoko od Brazila", rekao je Zico.

Na drugoj strani brazilski izbornik Mano Menezes bio je zadovoljan, a usput je pohvalio i iračkog vratara Noora Sabrija. "Postigli smo šest golova i igrali dobro. Najbolji igrač bio je irački vratar Noor Sabri koji je imao nekoliko spektakularnih obrana i to dovoljno govori o utakmici."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.10.2012. u 12:26
    ovaj brazil dogovara prijateljske samo s nekim protivnicima koji su 5 razina ispod njih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.10.2012. u 10:25
    aaaa, sada mi je jasno zašto nisu zvali Sammira u brazilsku reprezentaciju!
    Obrisan korisnik