Nogomet

Tomić: "Napadači su u maloj krizi, ali siguran sam da će se već u ovoj utakmici nekome otvoriti"

Iz Šibenika:Ivana Jurica • petak, 12.10.2012.
Tomić: "Napadači su u maloj krizi, ali siguran sam da će se već u ovoj utakmici nekome otvoriti"
Foto: Ivana Jurica

Pred nogometašima Šibenika četvrti je ovosezonski domaći susret. Na Šubićevac stiže trenutno trećeplasirana Zelina. Cilj Narančastih u ovoj je utakmici samo jedan, zabilježiti nova tri boda i pomaknuti se s pozicije na ljestvici na kojoj se trenutno nalaze.

"Jako bitna utakmica za nas, protiv protivnika koji je očigledno u formi. Imaju tri pobjede za redom. Jako su efikasni, zabili su 17 golova, najviše u ligi. Igraju ofenzivan nogomet, discipliniran. Naravno da ih respektiramo, ali, s druge strane, igramo na Šubićevcu i zna se da smo mi tu favoriti. Tu ulogu favorita prihvaćamo. Svi su zdravi, spremni, s nestrpljenjem očekujemo utakmicu", kazao je u najavi utakmice trener Šibenika Goran Tomić.

Posebno je Tomić naglasio sljedeće: "Nadam se samo da će faza napada biti uspješnija nego što je bila u zadnjim utakmicama. Što se tiče sam igre, s tim nismo imali problema u dosadašnjim utakmicama, nego samo s tom realizacijom. Ovaj tjedan smo stvarno odlično trenirali, s optimizmom dočekujemo utakmicu protiv Zeline. Naravno da nas zanima samo i isključivo pobjeda."

"Nemamo mi tu nekog prevelikog izbora igrača da možemo pretjerano rotirati. Na treningu smo uigravali neke druge igrače, ali još nisam definitivno odlučio tko će istrčati. Sigurno da su u maloj krizi svi napadači i to je jedini razlog zbog kojeg imamo manjak bodova. Pešić se isto tako diže na treninzima, kod njega je vidljiv nedostatak službenih utakmica. Tepurić je odigrao jako dobro na početku, pa upao u krizu, jer nije prošao pripreme. I Ante Živković i Slavica se izrazito trude, da su možda bili malo mirniji u završnici mislim da bi Miro sada bio u vrhu strijelaca Druge lige. Kod njih je prisutna volja i želja, to me najviše veseli. S te im strane nemam ništa zamjeriti. Ja sam siguran da će se sutra nekome od njih otvoriti", optimist je trener kluba sa Šubićevca.

"Lošije ne možemo što se tiče promašivanja, s treninzima može samo ići na bolje. Kompaktni smo, čvrsti u zadnjoj liniji i veznom redu, nedostaje nam samo doprinos napadačkog reda da uzmemo taj priključak", dodao je Tomić.

Šibenik se trenutno nalazi na 11. mjestu na tablici. Iako pogled na tablicu nije onakav kakav se priželjkuje, trener Tomić kaže kako situacije nije stravična: "Moramo znati da nam je uzelo jedan bod, a s njim bi bili još dva mjesta gore. S igračke strane mogu reći da nam možda nedostaju dva boda kući s Pomorcem, sve ostalo je očekivano rekao bih, zbog toga što smo imali jako težak raspored, pet gostovanja. U drugom dijelu puno više utakmica imat ćemo kući, tako da ništa nije alarmantno. Nama je samo bitno da kući pobjeđujemo, i da, naravno s kojeg gostovanja uzmemo nešto bodova i odmah ste, automatski, u gornjem dijelu tablice. Položaj na tablici je varljiv, cijela liga stala je u tri – četiri boda, povežete dva – tri rezultata i već ste u gornjem dijelu tablice. I obrnuto, naravno. Ponavljam, imali smo jako težak raspored, cilj nam je biti u gornjem dijelu tablice krajem ovog dijela prvenstva, a drugi dio, kad bude povoljniji raspored, probat napraviti još nešto više."

Susret Šibenika i Zelina ove subote na Šubićevcu igra se s početkom u 16 sati.

Supersport Prva NL

1Zrinski 3151:15+3678
2Šibenik 3165:18+4776
3Vukovar '91 3150:34+1655
4Sesvete 3133:37-439
5Jarun 3134:45-1138
6Cibalia 3135:50-1537
7Dugopolje 3137:43-636
8Dubrava 3133:43-1035
9Croatia Zmijavci 3136:46-1032
10Orijent 3134:48-1431
11BSK Bijelo Brdo 3127:43-1628
12Solin 3133:46-1324

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!