Nogomet

Video: Falcao i dalje trpa, Messi i Aguero "potopili" Urugvajce, a Felipe Caicedo i crveni kartoni Čileance

Ivan Dominik • subota, 13.10.2012.
Video: Falcao i dalje trpa, Messi i Aguero "potopili" Urugvajce, a Felipe Caicedo i crveni  kartoni Čileance
Foto: EPA

Južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine stigle su do osmog kola, u kojem je slobodna bila Venezuela. U četiri odigrana susreta velikih iznenađenja nije bilo tako da nije došlo ni do velikih promjena na vrhu tablice, a u jednom remiju i tri pobjede domaćina "zasjale" su najveće zvijezde pobjedničkih izabranih vrsta...

Radamel Falcao i dalje trpa, i dalje je nezaustavljiv. Za novi trobod i ostanak njegove Kolumbije na drugom mjestu tablice kvalifikacija, napadač je Atletico Madrida srušio Paragvajce, koji u ovim kvalifikacijama igraju katastrofalno i drže posljednju poziciju na ljestvici reprezentacija.

Nakon siromašnog prvog poluvremena u kojem golova nije bilo, Falcao je načeo mrežu Paragvaja u fenomenalnim pogotkom ljevicom u daljnji kut vratara Barreta. Prethodno ga je lijepo uposlio Macnelly Torres, a Falcao je prije fantastično plasiranog udarca odličnim "lažnjakom" prevario svog čuvara.

Priču je Falcao zaključio još ljepšim pogotkom u 89. minuti susreta; dobio je loptu između dvojice gostujućih braniča od Elkina Sota, potom ih se obojice riješio odličnim driblingom te u maniri rasnog strijelca, kakav on i jest, lobao Barreta za konačnu 2:0 pobjedu Kolumbije u Barranquilli.

Najveći derbi osmog kola kvalifikacija u Južnoj Americi odigran je u argentinskoj Mendozi gdje su domaćini u najjače sastavu dočekali Urugvaj Oscara Tabareza. Raspoloženi Argentinci ostavili su Urugvajce bez šansi, a izrazito je raspoložen bio fantastični Lionel Messi, koji je započeo golijadu sredinom drugog dijela, pogotkom u 65. minuti nakon lijepe argentinske akcije i asistencije Realovca, Angela Di Marije.

Još jedna lijepa akcija Argentine viđena je i desetak minuta kasnije, ponovno su kombinirali Messi i Di Maria, a akciju Barceloniste i Realovca lakim je pogotkom okončao Sergio Aguero. Za konačnih 3:0 i potop Urugvaja pogodio je ponovo Messi, iz slobodnog udarca slično kao u posljednjem El Clasicu, deset minuta prije kraja i učvrstio Gauče na prvom mjestu tablice s bodom više od druge Kolumbije i trećeg Ekvadora.

U Ekvadoru je domaći sastav preokretom nadigrao i nadjačao Čile, koji je utakmicu završio s devet igrača na terenu. Čileanci su poveli autogolom Ekvadorca Paradesa u 25. minuti, no do odmora je rezultat u egal vratio sjajni Felipe Caicedo, koji je na najbolji mogući način iskoristio asistenciju Gabriela Achiliera.

U nastavak domaćin kreće bolje, a put do pobjede mu se otvara devet minuta nakon starta drugog poluvremena, kada je čileanski stoper Pablo Contreras isključen zbog drugog žutog kartona. Contreras je prvu opomenu dobio početkom utakmice, a drugu zbog rušenja napadača Ekvadora u kaznenom prostoru. Dosuđen je penal za Ekvador, koji u 2:1 svojim drugim zgoditkom susreta pretvara Felipe Caicedo.

Do kraja susreta Čile više nije imao šanse te je bio potpuno podređena momčad, a u 86. minuti izravni crveni karton dobiva Juventusov Arturo Vidal zbog nesportskog ponašanja. Ekvadorci brojčanu nadmoć na terenu iskorištavaju u zadnjim trenucima susreta kada loptu u gostujuću mrežu za konačnih 3:1 posprema Segundo Castillo na dodavanje Jeffersona Montera.

Posljednja i najmanje atraktivna utakmica osmog kola viđena je u Boliviji gdje je domaća izabrana vrsta u svojoj metropoli i prijestolnici, La Pazu, ugostila sastav Perua. Svakoj ekipi je u toj utakmici pripalo po poluvrijeme, a prvo je otišlo na stranu gostiju, jer je fenomenalnim dalekometnim eurogolom Juana Carlosa Marina Peru u 22. minuti poveo i tom minimalnom prednošću otišao na odmor.

Međutim, domaći su bolje zaigrali u nastavku te su vrlo brzo, nakon samo šest minuta igre u nastavku, stigli do izjednačenja. Alejandro Chumacero je zabio za izjednačenje Bolivije, a potom do kraja susreta više nije bilo ni golova ni većih uzbuđenja pa je dvoboj priveden kraju uz podjelu bodova.

Južnoameričke kvalifikacije za SP u Brazilu 2014. godine, osmo kolo:
Argentina - Urugvaj 3:0 (0:0)
Kolumbija - Paragvaj 2:0 (0:0)
Bolivija - Peru 1:1 (0:1)
Ekvador - Čile 3:1 (1:1)

Poredak:
1. Argentina 8 - 17
2. Kolumbija 8 - 16
3. Ekvador 8 - 16
4. Urugvaj 8 - 12
5. Čile 8 - 12
6. Venezuela 8 - 11
7. Peru 8 - 8
8. Bolivija 8 - 5
9. Paragvaj 8 - 4

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 15:21
    Paragvaj uvjerljivo zadnji, a na SP-u trebali izbaciti Španjolsku u četvrtfinalu..svašta..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 12:59
    Ovaj me falcao podsjeca na ronalda al onog starog ovako je on zabijao :)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 12:39
    Čekao sam tekmu sinoć i zaspao
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 11:47
    To ti je komentator(sa utakmice Kolumbije)a ne ovi naši koji te uspavaju dok rade prijenos......a Falkao je životinja strašan igrač.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 11:21
    pa što Messi radi iz slobodnih udaraca, čudesan je! bitno da se i dalje priča kako ne igra dobro za Argentinu, a sinoć je odigrao perfektnu utakmicu, postao je pravi vođa na terenu.
    Obrisan korisnik