Nogomet

Bale: "Vratili smo se kao muškarci, a neke lopte uđu, neke ne"

Borna Rupnik • subota, 13.10.2012.
Bale: "Vratili smo se kao muškarci, a neke lopte uđu, neke ne"
Foto: EPA

Wales je u trećem nastupu u kvalifikacijskoj skupini A upisao prvu pobjedu, a stradala je Škotska, unatoč vodstvu. Junak Gareth Bale sada je još motiviraniji, a prepričao je i svoj pogodak za pobjedu...

Porazi od Belgije i Srbije zabrinuli su reprezentaciju Walesa, kao i izbornika Chrisa Colemana, koji je do susreta sa Škotima ubilježio četiri poraza u četiri utakmice. Škoti su u petak vodili 1:0, no Gareth Bale s dva je pogotka donio preokret.

"Ovo nam je trebalo. Nadam se da će nam biti nadahnuće za iduće utakmice", rekao je nogometaš Tottenhama, koji će u utorak sa svojim suigračima istrčati u Osijeku, protiv Hrvatske.

Craig Levein, izbornik Škotske: "Nema šanse da sada dam ostavku. Volim ovaj posao i važno je da se sada podignemo. Moramo pobijediti u Belgiji. Nisam vidio kako nakon 1:0 možemo izgubiti ovu utakmicu, šokirani smo, dečkima je ovo težak udarac".

"Znali smo koliko je ova utakmica važna i koliko smo razočarali naciju. No, nakon 0:1 vratili smo se kao muškarci. Što se pogotka za pobjedu tiče, ostalo mi je malo prostora. Krenuo sam tam, nitko me nije zatvorio i pucao sam. Neke lopte uđu, neke ne", kaže Bale.

Pohvale je dobio i od izbornika Colemana, koji smatra da je Wales itekako zaslužio bodove iz dvoboja sa Škotima.

"Svi će pričati od Baleovom golu za pobjedu, no u derbiju, pri rezultatu 0:1, nakon četiri poraza, sjajno je izveo i kazneni udarac za poravnanje. Bale neprestano pruža nevjerojatne predstave, nema mnogo igrača koji mu mogu parirati. Poseban je, a s 23 godine još nije na vrhuncu karijere", izjavio je.

"Nakon ovakvih 90 minuta bilo bi smiješno da nismo uzeli ni bod, Škoti su zabili makar smo bolje igrali, ali s Baleom uvijek imamo šansu. Zbog nepriznatog pogotka Fletchera za 2:0 ostat će i malo kontroverzi, kao i uvijek, ali nismo paničarili ili napucavali loptu. Svi su igrači osjećali pritisak, no nisu mogli bolje reagirati", zaključio je Chris Coleman prije dolaska u Hrvatsku.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 12:59
    nigdje penala...
    Obrisan korisnik
  • Josippo13.10.2012. u 12:31
    Nama je dobro sto fale Bellamy i Ramsey(drugi zuti), dva dobra brza igraca sa kojima vuku kontre, njihove zamjene su trome i tehnicki loshe.tako su ostali na Baleu i Allenu, premalo za nas! Mi ipak imamo kompletniji kadar igraca.Bale ce dobiti flaster.to je to.Mozemo si to priustiti protiv Walesa.
    Josippo
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 11:58
    Kakav igrač, šteta što nema Srne protiv Walesa, neznam koliko je Vida sposoban čuvati igrača ovakbog kalibra...
    Obrisan korisnik