Nogomet

Mihajlović: "Najiskusniji su se igrači zaletjeli kada je trebalo stati na loptu. Zato smo izgubili"

Borna Rupnik • subota, 13.10.2012.
Mihajlović: "Najiskusniji su se igrači zaletjeli kada je trebalo stati na loptu. Zato smo izgubili"
Foto: EPA

Nogometna reprezentacija Belgije pobijedila je u Beogradu 3:0, nakon čega je izbornik Mihajlović imao zamjerki na ponašanje najiskusnijih igrača, a Marc Wilmots stigao žaliti i za propuštenim prilikama...

Na beogradskoj Marakani sučelile su se izabrane vrste Srbije i Belgije, a gosti su s tri postignuta pogotka uzeli sva tri boda, dok je pred Srbijom gostovanje u Skoplju.

Srbija je svoje prigode propustila u prvom poluvremenu, što su izabranici Marca Wilmotsa znali kazniti. "Smeta me što su se iskusni igrači poput Ivanovića i Kolarova zaletjeli kada je trebalo stati na loptu. Zato smo izgubili. Trebali smo zatvoriti utakmicu u prvom poluvremenu, mogli smo voditi s dva pogotka prednosti. Ovih 0:3 nije pokazatelj odnosa snaga na terenu", kaže izbornik reprezentacije Srbije, Siniša Mihajlović.

Mihajlović ističe da ga belgijski sastav nije iznenadio te da se treba što prije okrenuti budućnosti: "I to je nogomet. Odigrali smo najboljih 45 minuta u mom mandatu, ali velike momčadi poput Belgije kažnjavaju svaku pogrešku. Belgija je favorit skupine, a mi idemo dalje, makar nam igrači nisu standardni u klubovima, nemaju kondicije i nisu fizički dobro pripremljeni, dok možemo napraviti samo tri zamjene. Ipak, još možemo i pokvariti i popraviti svoju situaciju".

Marc Wilmots slaže se da je Srbija imala svoju šansu za bolji rezultat, ali i da je Belgija naposljetku mogla biti još uvjerljivija.

"Ostvarili smo veliku pobjedu, no postigli nismo još ništa. Moramo u utorak pobijediti Škotsku kod kuće. Protiv Srbije smo imali i sreće, pogodili su oni i okvir gola, ali kada smo uspostavili ravnotežu i počeli bolje komunicirati, bili smo efikasni. Mogli smo zabiti još i više", rekao je Wilmots.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2012. u 13:52
    Srbija nema reprezentaciju za velike stvari i to je to..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2012. u 00:29
    Svaka čast optimizmu ali niste realni. Belgija je -realno- najviše pokazala dosada. Kažete da Mihajlović ima kompleks pa da ne želi priznati da je Hrvatska favorit skupine a u biti sami imate kompleks i ne želite priznati da je pravi favorit Belgija. Bumo opet o tome pričali na kraju kvalifikacija... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.10.2012. u 00:29
    Svaka čast optimizmu ali niste realni. Belgija je -realno- najviše pokazala dosada. Kažete da Mihajlović ima kompleks pa da ne želi priznati da je Hrvatska favorit skupine a u biti sami imate kompleks i ne želite priznati da je pravi favorit Belgija. Bumo opetz o tome pričali na kraju... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 15:44
    Pa ako ćemo biti pošteni,Belgija jest favorit ove naše grupe.Pošteo kazano,brži su,mlađi i kreativnij od nas..To sve su i pokazali u prve 3 utakmce,naravno da mi možemo biti ispred Belgije,ali pošteno kazano individualna kvaliteta je na strani Belgije!!
    Obrisan korisnik
  • Hrvoje199013.10.2012. u 13:11
    Belgija NIJE favorit skupine, i smijen ti se ja i dalje. Po rejtingu nisu bolji od nas, po tablici nisu bolji od nas, s napomenon da smo mi neokrznuti prosli njihovo dvorište. dakle po čemu ti njih proglašavaš favoriton?
    Hrvoje1990