Zimski sportovi

Video: Sjajni bek Buffalo Sabresa u KAC-u

Ivan Dominik • subota, 13.10.2012.
Video: Sjajni bek Buffalo Sabresa u KAC-u
Foto: Davor Sajko

NHL liga i dalje vodi pregovore s igračima o novom kolektivnom ugovoru - bez napretka - a ti isti igrači ponukani lockoutom, i dalje, bez prestanka, "bježe" u Europu. Već ih je i više od nekoliko stiglo i u EBEL, a posljednji u nizu je i mladi Kanađanin, koji je dres Buffalo Sabresa zamijenio onim KAC-a iz Klagenfurta...

I momčad KAC-a iz Klagenfurta je nakon Vienne, Znojma, Villacha, Red Bulla, Medveščaka, Olimpije, Innsbrucka i Graza dobila svoje NHL pojačanje. Iz Buffalo Sabresa, momčadi iz koje je u 99erse došao i Austrijanac Thomas Vanek, stigao je u Korušku mladi i perspektivni kanadski bek, Tyler Myers.

Radi se o fenomenalnom beku, 22-godišnjem braniču koji je jedan od najboljih mladih igrača NHL-a na svojoj poziciji, čemu svjedoči i osvojen Calder trofej za najboljeg rookieja 2010. godine. Hokejaš koji na leđima nosi broj 57 rođen je 1. veljače 1990. godine, draftiran kao ukupno 12. izbor 2008. godine, dakle u prvoj rundi, dešnjak je i vrlo jak bek koji je visok 203 centimetra te ima 103 kilograma.

Mladi je Kanađanin prošao i mlađe selekcije kanadskih reprezentacija, nastupio je na juniorskim SP-ima 2008. i 2009. godine, a za seniorsku je reprezentaciju Kanade također zaigrao na SP-u 2010. godine. Osim ostvarenih pet bodova za reprezentaciju na tim svjetskim smotrama (dvije asistencije za seniore), u tri je NHL sezone Myers odigrao 217 utakmica, polučivši pritom 108 bodova od čega 29 golova.

Dva je puta za Sabrese, momčad u kojoj su tijekom povijesti igrala renomirana i legendarna hokejska imena poput nedavno umirovljenog Dominika Hašeka ili ruskog Hall of Famera Pavela Burea, igrao i u doigravanju te je u 13 nastupa uknjižio dva pogotka i pet asistencija.

Suigrač Thomasa Vaneka došao je u koruški KAC, a njegov se debi može očekivati već u nedjelju kada se u Klagenfurtu dočekuje Villach ili u petak kada KAC gostuje kod Albe Volan. No, bilo kako bilo jedno je sigurno, Tyler Myers bit će veliko pojačanje za obranu i za čitavu momčad KAC-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2012. u 14:53
    Došao i moj drugi najdraži igrač Sabresa :D!
    Obrisan korisnik
  • Goran2213.10.2012. u 14:20
    a koliko je to više od nekoliko?
    Goran22