Liga prvakinja - Skupina B, 1. kolo, 13.10.2012, 17:15 h
Győri Audi ETO KC
Győri Audi ETO KC 24:19 Podravka Vegeta
Podravka Vegeta

Kokice kod Györa nisu uspjele zadržati ritam

Ivana Strahija • subota, 13.10.2012.
Kokice kod Györa nisu uspjele zadržati ritam
Foto: Ivana Strahija

Iako se poraz na vrućem terenu u Györu očekivao, pošto su domaće ekipa koja je prošle sezone bila u finalu Lige prvakinja, Kokice su uistinu dobrim početnim izdanjem hrvatskim navijačima dale nadu da bi mogle iznenaditi. No, ritam nisu uspjele održati, Mađarice su ih uhvatile u svoj žrvanj i na kraju zasluženo slavile.

GYÖRI AUDI ETO KC - PODRAVKA VEGETA 24:19 (11:7)

GYÖR, dvorana Magvassy Mihály Sprotscarnok, gledatelja: 2000
Suci: Andreo Gousko i Siarhei Repkin (Bjelorusija)
Delegat EHF-a: Dragan Načevski (Makedonija)

GYÖRI AUDI ETO KC: Lunde Haraldsen (14+1), Herr (-+0): Radičević 3, Löke 3, D. Hornyák, Korsos, Görbicz 4(2), Kovacsics 1, Amorim 5, Rédei-Soós 1, Tervel, Orbán 2, Szepesi 2, Á. Hornyák, Lekić 3
TRENER: Ambros Martin

PODRAVKA VEGETA: Žderić (6+0), Jelčić (5+1), Kapitanović (-); A. Čović 2, Ž. Čović 3, Pongrac, S. Šenvald, Gaće, Damnjanović 9(4), Milanović Litre 1, Dragišić, Vidak, Tatari 3, Horvat 1, Pušić-Koroljević
TRENER: Neven Hrupec

SEDMERCI: Györi Audi ETO KC 5(2), Podravka Vegeta 5(4)
ISKLJUČENJA: Györi Audi ETO KC 2 minute (Kovacsics), Podravka Vegeta 12 minuta (Tatari 2+2, A. Čović, Ž. Čović, Damnjanović i Milanović Litre po 2)

Djevojke Nevena Hrupeca u Mađarsku su stigle sjajno raspoložene, a takve su izašle i na parket prepune dvorane u Györu te u prvoj trećini susreta pokazale lijepi rukomet. Vodile su Hrvatice +3, nisu dopuštale domaćima da ih sustignu, i izgledalo je kao da je iznenađenje neminovno.

No, nakon 7:7 mađarska je strana uspjela uhvatiti pravi ritam, preokrenula je rezultat, a mnogobrojna isključenja u hrvatskim redovima nisu pomogla Podravci da se održi iznad vode. Na poluvremenu -4, na kraju isto toliko, bez prave šanse u drugom dijelu da se situacija uistinu promijeni. Najbolji je strijelac za Györ bila Brazilka Amorim s pet golova, dok je u hrvatskim redovima Damnjanović postigla devet.

Susret za najbolji hrvatski klub počinje sjajno. Uz malo sreće i uz dobru igru u obrani, Hrvatice su Mađaricama prvi gol dopustile tek u sedmoj minuti, kad je za 1:2 zabila Loke, najbolja igračica 2011. godine. Damnjanović, najbolja u redovima Podravke, "odužuje" se s dva uzastopna pogotka, te uskoro na semaforu svijetli 1:4.

Györ izjednačuje na 5:5, nakon dva zapucana šuta Horvat i buđenje "opake" Norvežanke Haraldsen na domaćim vratima, no Görbicz sa sedam metara pogađa vratnicu, te unatoč igračici manje gošće dižu na 5:7. Isključena je u 19 minuti međutim Tatari, čija je važnost za Podravkine redove velika, što Mađarice itekako dobro koriste.

Szepesi pa dvaput Orban i Györ ima prvo vodstvo susreta na 8:7 u 23. minuti. Potom sve kreće na lošije za hrvatske predstavnice u elitnom europskom nadmetanju, jer ni Gaće, ni Pušić Koroljević ne uspijevaju otključati vrata zlatne olimpijske vratarke. U 28. minuti Görbicz pogađa za 11:7, konačni rezultat poluvremena, no u posljednjoj minuti prvog dijela Podravka uspijeva zaraditi čak tri isključenja, Damnjanović, Tatari i Čović. To na sreću Hrvatica Mađarice ipak nisu uspjele iskoristiti za daljnje rezultatsko odvajanje do sirene.

U drugo poluvrijeme se tako ulazi s tri igračice manje na strani Podravke, no veća šteta hrvatskoj ekipi nije nanesena, a Jelčić je na 13:10 čak uspjela obraniti sedmerac Görbicz. To je međutim bilo tek kratkotrajna nada da se Podravka može nazad približiti, a u 41. minuti crnogorska reprezentativka Radičević pogađa za +5 domaćih (17:12).

Probudila se potom Amorim, postigla svojih pet pogodaka, uz još uvijek sjajnu Haraldsen na golu. Nisu Mađarice uspjele napraviti veći odmak od +6 (22:16), no ni Hrvatice nisu uspjele u posljednjim minutama smanjiti na četiri gola razlike. Imale su naime priliku nakon prijestupa Loke, no napad ostaje neiskorišten, a rezultat ostaje na konačnih 24:19.

Podravka je tako u Mađarskoj poražena, no pokazani rukomet ipak daje nade da će već u idućem kolu, protiv Krima, rezultat biti i bolji.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Győri Audi ETO KC24:19Podravka Vegeta
Krim Mercator28:27U Jolidon Cluj
1Győri Audi ETO KC 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!