Automoto

Pedrosi u Japanu četvrta pobjeda u posljednjih pet utrka

Lovro Štrbinić • nedjelja, 14.10.2012.
Pedrosi u Japanu četvrta pobjeda u posljednjih pet utrka
Foto: EPA

Španjolac Dani Pedrosa potvrdio je dobru formu u posljednjem dijelu sezone i u Motegiju je ispred sunarodnjaka Lorenza došao do četvrte pobjede u posljednjih pet ovogodišnjih utrka. Na postolju se našao još i sjajni Alvaro Bautista...

Borba za naslov Svjetskog prvenstva u MotoGP klasi nastavila se u Motegiju ove nedjelje, nakon koje je Dani Pedrosa malo smanjio zaostatak za sunarodnjakom Lorenzom u ukupnom poretku. Za razliku od dosadašnja 33, dva Španjolca nakon ovog vikenda dijeli još uvijek velikih 28 bodova, tri utrke prije kraja sezone.

Utrku je, unatoč Pedrosi odmah iza sebe na startu, poveo Lorenzo i držao tu poziciju bez da je uspijevao stvoriti opipljiviju prednost. Pedrosa je to iskoristio 13 krugova prije kraja i došao do prvog mjesta te je u nadolazećim krugovima uspio pobjeći nekoliko sekundi od pratnje, dovoljno za relativno mirnu vožnju do cilja.

Iza leđa dva najbrža čovjeka veliku borbu za postolje vodili su Alvaro Bautista i Cal Crutchlow, a nakon nekoliko promjena na trećoj poziciji, čak i dodira, ovaj dvoboj riješen je u posljednjem krugu. Britanac je tad, naime, ostao bez goriva i na koncu nije niti završio utrku.

Australac Casey Stoner se u svojoj povratničkoj utrci nakon određenog vremena izbivanja sa staze zadržao na petoj poziciji. Na početku utrke bio je i bolje plasiran, ali dobro poznati problemi s ozljedom nisu mu dozvolili da se ozbiljnije uključi u borbu za plasman među prva tri vozača.

Nesretni kraj Crutchlowa iskoristio je Dovizioso i došao do četvrtog mjesta, šesti je bio Stefan Bradl, dok se Valentino Rossi ovaj put morao zadovoljiti sedmom pozicijom. Sljedeća utrka je na rasporedu za tjedana dana u Maleziji.

VN Japana, utrka:
1. D. Pedrosa (Špa/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. A. Bautista (Špa/Honda)
4. A. Dovizioso (Ita/Yamaha)
5. C. Stoner (Aus/Honda)
6. S. Bradl (Njem/Honda)
7. V. Rossi (Ita/Ducati)
8. N. Hayden (SAD/Ducati)
9. K. Nakasuga (Jap/Yamaha)
10. H. Barbera (Špa/Ducati)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!