Rukomet

Marić u momčadi proteklog kola Lige prvaka, zabio i Top 5 pogodak, a Filip Ivić ima najatraktivniju obranu

Damir Žbulj • utorak, 16.10.2012.
Marić u momčadi proteklog kola Lige prvaka, zabio i Top 5 pogodak, a Filip Ivić ima najatraktivniju obranu
Foto: Kristijan Komarica

Iako ništa ne može oprati gorčinu poraza rukometaša Croatia osiguranje Zagreba u Švicarskoj proteklog tjedna, kada su doslovno u posljednjim sekundama utakmice primili pogodak koji ih je ostavio bez bodova, pivot Zagrebaša Marino Marić može biti izuzetno zadovoljan načinom na koji je odigrao tu utakmicu, zabio devet golova, ali i najavio dobru formu pred novi europski okršaj.

U subotu u Arenu dolazi španjolski rukometni velikan Barcelona, s kojim je hrvatski prvak često igrao vrlo uzbudljive utakmice, poput ono prošlogodišnje u Zagrebu, no, ostat će zabilježena i ovogodišnja pobjeda, ostvarena usred katalonske prijestolnice.

Marino Marić tako se zasluženo našao u momčadi proteklog, trećeg kola EHF Lige prvaka, a uz njega bilo je tu mjesta i za još jednog Hrvata. Na lijevom krilu briljirao je Ivan Ninčević, koji je sa sedam pogodaka predvodio svoju berlinsku ekipu u pobjedi kod Pick Szegeda. Odabrani lijevi vanjski je Michael Jurecki, suigrač hrvatskih reprezentativaca Štrleka, Muse, Buntića u poljskom Kielceu, koje je svladalo slovensko Gorenje.

Najbolji srednji vanjski je Uroš Mitrović iz Partizana, koji je na domaćem terenu stigao do pobjede protiv Ademar Leona, titulu desnog vanjskog trećeg kola lige prvaka ponio je Laszlo Nagy, koji je parao mrežu Atletico Madrida, ali ovaj put u dresu Vesprema, dok je za najbolje desno krilo proglašen Fahrudin Melić, član slovenskog Gorenja.

Za najbolje vratare proglašen je Kielov dvojac Omeyer - Palicka.

Kružni napadač hrvatskog prvaka, osim mjestom u najboljoj sedmorki kola, zasluženo se našao i na listi najljepše postignutih pogodaka, a njegov gol vrataru švicarskog Kadetten Schaffhausena Vaskevičiusu našao se na trećem mjestu najspektakularnijih. U ovom kolu iznenađujuće su bili raspoloženi i vratari Füchsea i Montpelliera pa su se našli na vodećim mjestima ovog poretka, što se svakako isplati pogledati.

Međutim, to nije sve od hrvatskih igrača, ali niti od čuvara mreže. Velika hrvatska vratarska nada, Filip Ivić, zasluženo se našao na vrhu poretka Top pet najatraktivnijih obrana proteklog kola EHF Lige prvaka, gdje je prvo zaustavio sedmerac, a nakon toga se u nastavku iste akcije istaknuo fantastičnom obranom pokušaja s crte suparničkog igrača Schaffhausena. U pet najboljih, naravno da ima mjesta iz a još jednog Hrvata - Mirka Alilovića, koji se iskazao u Madridu, u slavlju njegova Veszprema protiv Atletica.

Šteta što se na kraju odlična partija igrača Croatia osiguranje Zagreba nije isplatila pobjedom ili barem osvojenim bodom na kraju dvoboja.

"Velika je čast biti u najboljih sedam Europe, pa makar i za samo jedno kolo. Trudim se jednako svaku utakmicu, ali protiv Schaffhausena se sve posložilo i odigrao sam sjajnu partiju. Premda, malo mi to znači kada smo na kraju izgubili susret. Lijepo je dobiti individualno priznanje, ali bilo bi mi puno draže da smo osvojili makar bod u Švicarskoj. Što se tiče gola ne znam što da kažem, zaista neobičan pogodak," izjavio je Marić za službenu stranicu kluba, u komentaru zasluženih priznanja.

Marić je u veselom tonu naglasio: "On se već poveselio kako mi je skinuo udarac, ali ja sam samo mirno promatrao putanju lopte i na kraju sam se ja zadnji smijao."

Skromno je titulu komentirao i mladi vratar Zagrebaša Filip Ivić: "Bio sam šokiran kada sam vidio svoje ime na prvom mjestu. Bilo je toliko dobrih obrana to kolo i nisam ni slutio da bi se baš moja mogla naći na prvom mjestu. Meni je to veliko priznanje i sjajan poticaj za daljnji rad. Šteta što smo izgubili susret u Schaffhausenu."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 00:32
    Bogte šta je Beutler skinuo! (btw, upišete dan beutler u jubito pa da vidite spektakularnu duplu obranu)
    Obrisan korisnik