Košarka

Dirk Nowitzki pokušava izbjeći operaciju

Josip Piršljin • utorak, 16.10.2012.
Dirk Nowitzki pokušava izbjeći operaciju
Foto: EPA

Košarkaša Dallas Mavericksa Dirka Nowitzkog već neko vrijeme muči ozljeda koljena zbog koje često propušta utakmice. Nije mogao nastupiti protiv Houstona u predsezoni, a ne zna se još hoće li biti potrebna operacija.

Uoči početka nove NBA sezone, Dallas Mavericksi su odigrali pripremni dvoboj protiv Houston Rocketsa i pobijedili s 123:104. Tu je utakmicu morao propustiti Dirk Nowitzki koji je ponovno osjetio probleme u koljenu. Odluka o operativnom zahvatu koji bi mogao ugroziti sezonu još nije donesena.

"Koljeno nije dobro reagiralo posljednjih nekoliko dana. Odradio sam puni trening i malo je nateklo. Ne u tolikoj mjeri kao u Barceloni, što je pozitivna stvar. Vidjet ću hoće li se stanje poboljšati u sljedećim danima prije nego što donesem konačnu odluku o operaciji", rekao je.

Njemački košarkaš bi volio izbjeći operativni zahvat ako je ikako moguće jer se želi u potpunosti posvetiti svojoj momčadi i ciljevima koji su postavljeni ove sezone.

"Mislim da ću odlučiti nakon ovog tjedna. No, radim sve kako bih izbjegao operaciju. Očito je da je ne želim obaviti sada, ali u suprotnom ću pokušati izdržati kroz sezonu. Bolovi su se vraćali tri ili četiri puta što sigurno nije dobra vijest", kazao je.

Dallas će morati ozbiljno razmisliti o dovođenju zamjene za Nowitzkog jer Nijemac neće moći odraditi punu sezonu ako ode "pod nož". Bez njega će biti teško doći čak i do play-offa.

"Ako ću i dalje osjećati bolove u koljenu, to sigurno neće biti način na koji bi trebao igrati sezonu od 82 utakmice i nadam se play-off. Vidjet ćemo kako će koljeno reagirati na smanjeni intenzitet rada ovog tjedna", zaključuje Nowitzki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10817.10.2012. u 00:07
    srecno Dirk
    narada108
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 23:51
    Meni se čini da će i sa zdravim Dirkom jedva u playoff, možda se uguraju između 6.-8. mjesta, al bez njega nikako
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.10.2012. u 19:06
    barnjak propa
    Obrisan korisnik