Zimski sportovi

NHL: Kopecky sunčanu Floridu zamijenio "hladnom" domovinom, Rusi se i dalje vraćaju u KHL

Ivan Dominik • srijeda, 17.10.2012.
NHL: Kopecky sunčanu Floridu zamijenio "hladnom" domovinom, Rusi se i dalje vraćaju u KHL
Foto: Martina Oštrić

Proteklih sedam dana nije bilo velikih odlazaka ili egzodusa iz NHL-a u Europu unatoč slabom ili nikakvom napretku u Ligi u vezi lockouta, odnosno njegova završetka. Međutim, neka su eminentna hokejska imena ipak promijenila sredinu, premda transferi iz NHL-a na Stari kontinent sve više jenjavaju...

Najveće ime koje je u prošlih sedam dana napustilo klub koji ga plaća ili koje bi to u ovom trenutku trebalo činiti jest ono Tomaša Kopeckog koji je nauštrb Florida Panthersa otišao u HC Dukla Trenčin. Sjajni se slovački napadač tako vratio sa sunčane Floride u svoju domovinu.

Izuzev Sama Gagnera i Tylera Myersa koji su u posljednje vrijeme kao velike zvijezde stigli u EBEL, odnosno KAC, put Europe su se uputili i ruski bek Nikita Nikitin, koji je došao u Avangard iz Omska u KHL i to iz Columbus Blue Jacketsa, dok je Kanađanin iz Vancouver Canucksa, Dale Weise postao novim napadačem Tilburg Trappersa.

Nizozemski klub u koji je trebao otići današnji igrač Medveščaka, Dustin Jeffrey, tako je napokon dobio toliko željeno ofenzivno pojačanje, a Jeffreyjev suigrač iz Penguinsa, bek Deryk Engelland također je napustio Pittsburgh te je potpisao za norveški Rosenborg.

U Americi su ostali kanadski bek Detroit Red Wingsa, Kyle Quincey, koji je otišao u CHL u Denver Cutthroats, te američki napadač Minnesote, Nick Palmieri, koji je stigao u AHL ekipu Houston Aerosa. Potonjem se u AHL-u pridružio i golman Ottawa Senatorsa, Ben Bishop, koji je došao u Binghampton Senatorse, odnosno u filijalu svog kluba.

Još jedan Rus nakon Nikitina vratio se u domovinu, "Majku Rusiju". Radi se također o beku, Alekseju Emelinu, koji je iz Montreal Canadiensa došao u Bars iz Kazana gdje će pojačati defenzivu. U švedsku drugu ligu stiglo je još jedno pojačanje - Mike Santorelli - koji je iz Panthersa otišao u Tingsryd gdje već prebiva jedan NHL igrač, švedski vratar Viktor Fasth.

Najrecentniji transfer jest odlazak Nicka Bonina u talijansku drugu ligu i Neumarkt/Egnu iz Anaheim Ducksa, dok je još jedan Amerikanac, Erik Condra, inače napadač Senatorsa, pojačao čak treću njemačku ligu i klub EV Füssen. U isto je vrijeme Kanađanin Kyle Chipchura, napadač Phoenix Coyotesa, ostao u Arizonu potpisavši za Sundogse u CHL-u, dok je njegov sunarodnjak i D-man Bluesa, Kris Russell ostvario sjajan prelazak u finski TPS iz Turkua, koji igra SM-liigu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos17.10.2012. u 12:19
    Moglo bi biti nešto, samo pitanje je kakvi su ostali uvjeti. Prije svega free agency
    ivos
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 11:44
    Da li će šta biti od sezone NHL-a? Vlasnici su ponudili podjelu prihoda u omjeru 50-50
    Obrisan korisnik