Nogomet

Mladi Norvežani izbacili Francuze, poznati svi sudionici EP-a 2013. godine

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.10.2012.
Mladi Norvežani izbacili Francuze, poznati svi sudionici EP-a 2013. godine
Foto: Martina Japundžić

Završene su dodatne kvalifikacije reprezentacija do 21 godine za Europsko prvenstvo koje će se 2013. godine održati u Izraelu. Uz domaćina Izrael, na Prvenstvu će biti i Španjolska, Rusija, Engleska, Norveška, Njemačka, Italija i Nizozemska...

Nakon uzvratnih dvoboja dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 21 godine, poznati su svi sudionici smotre mladih reprezentacija u Izraelu 2013. godine. Domaćinu Izraelu društvo će praviti još sedam reprezentacija koje su uspješno odradile ovaj kvalifikacijski ciklus, a među njima je i branitelj naslova Španjolska.

Burno u Kruševcu

Uzvrat između Srbije i Engleske u Kruševcu naći će se pod Uefinom istragom nakon nemilih scena koje su se odigravale na stadionu tijekom i nakon utakmice. Englezi su se našli na udaru domaćih navijača pa su tako stigle optužbe za rasizam, fizičke napade... "Drago mi je da smo prošli dalje, ali ono što se događalo ovdje ne može se nazvati nogometom. Igrači su bili izvrgnuti rasističkim vrijeđanjima tijekom i nakon meča, bacano je kamenje, kovanice, sjedalice, bilo je fizičkih obračuna", govorio je nakon susreta Jordan Henderson. Stuart Pearce je s druge strane napomenuo da se moraju nositi s tim. "Nije bitno kakve provokacije dolaze prema nama, bavimo se takvim poslom da dostojanstvo uvijek morate sačuvati i s tim se dostojanstveno nositi. Uvijek to govorim igračima."

Najzanimljiviji dvoboj s najviše drame bio je onaj između Norveške i Francuske. Francuzi su u prvom susretu na svom travnjaku slavili s 1:0, međutim u Drammenu su doživjeli pravi šok. Domaćin je bio bolji s čak 5:3, u jednom trenutku je vodio i 5:1, te je uspio eliminirati favoriziranu Francusku.

Talijani su s dvije pobjede bili bolji od Šveđana. U prvom susretu su bili bolji s 1:0, a zatim su u uzvratu u Švedskoj slavili s 3:2. Jednako tako, Engleska je u oba susreta slavila protiv Srbije i to oba puta s 1:0. U uzvratu u Kruševcu pobjedu Englezima donio je Connor Wickham u posljednjim trenucima susreta.

Rusija je većinu posla protiv Češke odradila već u prvom susretu. Mladi Rusi su u gostima slavili s 2:0 te su na svom travnjaku mogli odigrati mirniju utakmicu i s 2:2 biti zadovoljni. S druge strane Njemačke je u prvom susretu na svom travnjaku odigrala 1:1 sa Švicarskom, ali je onda u gostima bila bolja s 3:1 i prošla na Europsko prvenstvo.

Najuvjerljivija je bila Španjolska koja je održala nogometnu lekciju Dancima. U prvom susretu su branitelji naslova slavili s čak 5:0, a onda su u gostima bili bolji i s 3:1 te lakoćom otišli na EP. Nizozemska je s dvije pobjede po 2:0 bez veće muke eliminirala Slovačku.

Završni turnir Europskog prvenstva do 21 godine igrat će se od 5. do 18. lipnja sljedeće godine. Ždrijeb skupina će se održati 28. studenog.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gangrena17.10.2012. u 14:34
    oće više neko suspendirat ove srbe iz svih natjecanja na par godina zbog svih sranja koje rade, prvo ono u italiji sad na tekmi u21 repki ako se moglo engleze izbacit mogu se i srbi, što se čeka neka tragedija da neko pogine zar nisu ništa naučili iz primjera engleske koliko ih je tamo poginulo
    gangrena