Nogomet

Ivanović: "Srbija je daleko od Brazila. Nikada nije bila dalje"

Josip Tolić • srijeda, 17.10.2012.
Ivanović: "Srbija je daleko od Brazila. Nikada nije bila dalje"
Foto: Kristijan Komarica

Srbijanski nogometni reprezentativac Branislav Ivanović nakon poraza u Skoplju (1:0) od Makedonije nije bio razočaran činjenicom što nije zaigrao od prve minute za svoju momčad, no priznao je da se ona sada nalazi u vrlo teškoj situaciji te da je plasman u Brazil sve manje izgledan.

Poraz Srbije u Makedoniji u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (1:0) prouzročio je dosta potresa u tamošnjoj nacionalnoj vrsti. Uzroci gubitka bodova nalaze se na sve strane, a jedan od njih je i neuvrštavanje kapetana Branislava Ivanovića u početnu postavu. Izbornik Siniša Mihajlović uveo ga je za posljednjih 20-ak minuta igre, kada su Orlovi već bili u zaostatku.

"Šef mi je sve objasnio. To što je napravio trebala je biti šok-terapija za sve, no nije funkcioniralo. Iskreno, nije bilo lako, ali prešao sam preko toga i, kad sam ušao, učinio sve što sam mogao kako bih pomogao momčadi", izjavio je Ivanović.

Ključni trenutak skopske utakmice dogodio se malo prije isteka sat vremena igre. Nenad Tomović u kaznenom je prostoru povukao Ferhana Hasanija. Domaćinu je ponudio priliku da s bijele točke dođe u vodstvo i dodatno hendikepirao svoju momčad zaradivši isključenje. Siguran izvođač s 11 metara bio je Agim Ibraimi.

Sad moramo reagirati i ne dolijevati ulje na vatru. Moramo se smiriti i dati sve od sebe. Da, Brazil je daleko - nikad nije bio dalje", dodao je srbijanski kapetan.

Srbi se nakon četiri odigrane utakmice nalaze na trećem mjestu skupine A, baš kao i Makedonci - šest bodova iza vodećeg dvojca Belgija-Hrvatska.

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2012. u 00:25
    ajde da i ti napišeš nešto zanimljivo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 22:36
    #Skeet, ne pricaj gluposti.. Nasi rukometasi su izgubili jer su igrali ne protiv 7, vec 20007 srba.. A ko je zaista bolji vidjelo se u Londonu - na neutralnom terenu...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 22:30
    izbornik idiot ocigledno,imati onakve igrace u obrani i primati tako olako golove,najbolje bi im bilo da pocnu igrati kao grci,uzdati se u obranu a u napadu sta bog da
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 20:38
    Neka ga gledaju na televiziji.Biti će puno uzbudljivih utakmica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 19:57
    daleko od toga da je gotovo za njih. igramo dva puta s njima i to je tih šest bodova. uopće ne bi bilo iznenađenje da izgubimo, ako su mogli rukometaši koji su dva puta bolji, šta ne bi i nogometaši.
    Obrisan korisnik