Nogomet

Chiellini: "Moglo je završiti tragično, ali Italija je pokazala karakter"

Josip Tolić • srijeda, 17.10.2012.
Chiellini: "Moglo je završiti tragično, ali Italija je pokazala karakter"
Foto: EPA

Čitavo poluvrijeme s desetoricom igrača na terenu u ogledu protiv Danske moglo je završiti tragično po Italiju, no snaga i karakter momčad su spasile šoka i osigurale tri boda u kvalifikacijskom dvoboju u Milanu u utorak, smatraju stoper Giorgio Chiellini te izbornik Cesare Prandelli.

Talijanska nogometna reprezentacija u utorak je upisala važnu domaću pobjedu nad Danskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (3:1) i zadržala čelnu poziciju na ljestvici u skupini, no do troboda nije došla nimalo lako.

"Teško je bilo igrati prvih 15 minuta jer smo mislili da ćemo ih uspjeti pritisnuti. Međutim, onda smo se pokazali pogocima i sjajnim akcijama, sve se pretvorilo u susret koji je mogao završiti lakom pobjedom, dok se u deset sekundi situacija okrenula naopako njihovim golom u zadnjoj sekundi prvog dijela i isključenjem Osvalda", rekao je nakon ogleda branič Giorgio Chiellini.

Azzurri su pobjedu ostvarili golovima Riccarda Montoliva, Danielea De Rossija te Marija Balotellija unatoč činjenici što su čitavo drugo poluvrijeme igrali s igračem manje nakon što je isključen Pablo Osvaldo.

"Moglo je završiti tragično, no ova je momčad još jednom pokazala karakter. Primili smo manje pogodaka kad nas je bilo deset na terenu i uspjeli smo zabiti treći gol", dodao je Chiellini.

"U početku smo imali probleme jer su nas visoko pritiskali, potom smo odigrali 20 minuta odličnog nogometa. Pokazali smo duh velike momčadi jer smo se s desetoricom borili na organiziran i odlučan način", rekao je nakon utakmice talijanski izbornik Cesare Prandelli.

Posebno je pohvalio strijelca trećeg pogotka Marija Balotellija. "Mario mora igrati ovako, s ovakvim nivoom velikodušnosti. Ima talent."

SP 2014, Skupina A

1Brazil 37:2+57
2Meksiko 34:1+37
3Hrvatska 36:603
4Kamerun 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2014.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2012. u 20:19
    ''Je mi neko može objasnit što znači taj prst? Kog treba u jaja?''
    Obrisan korisnik