Rukomet

Hrupec: "Poruka za Krim je da u Koprivnici neće doći do bodova"

Ivana Strahija • četvrtak, 18.10.2012.
Hrupec: "Poruka za Krim je da u Koprivnici neće doći do bodova"
Foto: Ivana Strahija

Pred Podravkom je prva domaća utakmica nove sezone Lige prvakinja. Kokice dočekuju svoje stare poznanice iz slovenskog Krima, a nakon dobre utakmice u Mađarskoj prošlog vikenda, ovog se nadaju i pobjedi.

U prvom kolu Lige prvakinja Podravka je gostovala kod Györa, no unatoč dobroj igri djevojke Nevena Hrupeca nisu uspjele iznenaditi jaku domaću ekipu. Poraz od 19:24 ipak nije onoliko težak koliko su crna bila predviđanja iz pesimističnih redova, a koprivnički je kolektiv pokazao da ima u sebi potencijala i za više od dobre igre.

"Obrana nam je u Mađarskoj bila posebno dobra, no imali smo određenih poteškoća, a Krim je dakako bio apsolutni favorit. Bilo je to teško otvaranje, no dokazali smo da imamo igru, da smo se digli u formi i da nam Regionalna liga čini dobro. Györ me nije iznenadio, mislim da će se ove sezone boriti za titulu", kratko se Hrupec osvrnuo na otvaranje europske sezone.

Mađarska je za Kokicama, a prvi ju je iza sebe ostavio Hrupec, koji je odmah po završenoj utakmici otputovao u Ljubljanu, pogledati sraz Krima i Cluja. Rumunjke su skoro došle do senzacije, no utakmica je završila s 28:27 u korist Slovenki.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivana Strahija

Na pitanje koliko je uvodna utakmica pokazala slabosti u redovima Krima Hrupec je odgovorio: "Vidljivo je da ekipa ima problema, dovedeno je deset novih igračica koje tek moraju opravdati svoj angažman na parketu. Ciljeve su postavili visoko, polufinale Lige prvakinja, sad to treba i napraviti. Cluj je ekipa slična nama, ne predaje se bez obzira na sve, i pitanje je kako bi susret završio da se igralo još deset minuta."

Između Podravke i Krima tajni nema, ekipe se poznaju "u dušu" i odradile su međusobno niz susreta. "Tone Tiselj je sjajan trener, zna koje su naše mane, a mi znamo njihove. Ono što mogu obećati gledateljima jest vrhunska rukometna predstava. Sto posto sam uvjeren da možemo pobijediti i Krimu poručujem da u Koprivnici neće doći do bodova", kaže Hrupec.

O taktici za Krim trener Hrupec nije želio, no o ozbiljnosti kojom se Podravka priprema za nedjeljni dvoboj dovoljno govori podatak da će po prvi puta djevojke u karantenu. To bi im trebalo omogućiti da mirne i koncentrirane dočekaju Slovenke, u čijim redovima igra i reprezentativna vratarka Grubišić.

Iako očekuju mir pred utakmicu, Kokice se nadaju bučnoj i punoj dvorani, a zahvalile su i onim navijačima koji su ih pratili u Györu, bili njihov dodatni igrač. Svoju su prvu utakmicu u Ligi prvakinja u Mađarskoj odigrale dvije Čović, Žana i Andrea, koje dijele prezime, no ne i rodbinsku povezanost.

Pivotkinja

Simpatična Andrea Čović porijeklom je iz Sinja, no u Podravini je pronašla svoj drugi dom. Rukometom se bavi od 12. godine, no već je dugo u Koprivnici, pet godina: "Izuzetno sam zadovoljna ovdje u Koprivnici, nadam se da ću jednog dana biti kao Loke, ona mi je veliki uzor."

Vanjska Žana imala je tremu, no ni minute nije gubila vjeru u svoju ekipu: "Dale smo sve od sebe, sad to idemo poboljšati i ponoviti u nedjelju. Domaći parket dobro će nam doći, vjerujem da će biti velika prednost", kazala je Dalmatinka, koja se nada da će svih 2500 mjesta u dvorani biti popunjeno.

Pivotkinja Andrea pohvalila je svoje mlade kolegice, koje jednako kao i ona cijene minute dobivene na europskoj pozornici. "Vjerujem u nas i u trenera. Naša je ekipa mlada i može mnogo napredovati, sigurna sam da ćemo to i pokazati."

Ulaznice za nedjeljnu utakmicu su besplatne, a ljubitelji rukometa do njih mogu doći na recepciji tvrtke Podravka, Hotela Podravina ili u Klubu, a dio će rukometašice osobno podijeliti zaposlenicima tvrtke sponzora.

Podravka je ove sezone odlučila posebnu pozornost posvetiti upravo europskim susretima rukometašica, pa će sve tri domaće utakmice u grupnom dijelu natjecanja biti posebno popraćene. Za sve gledatelje pripremljena je hrana i piće, a u šatoru pred dvoranom bit će i tamburađi. Za najmlađe su pripremljene maskote i grickalice, prvih 50 navijača će dobiti šal i majicu, a za time-out je najavljeno posebno iznenađenje.

Susret Podravke i Krima igra se 21. listopada od 17.30 sati.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.10.2012. u 09:52
    ajmo Podravkaaa:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.10.2012. u 08:25
    Sigurna pobjeda Podravke...
    Obrisan korisnik