Ostali sportovi

NFL: 49ersima pripala žestoka obrambena bitka

Tomislav Pacak • petak, 19.10.2012.
NFL: 49ersima pripala žestoka obrambena bitka

Samo četiri dana nakon što su 49ersi kod kuće doživjeli iznenađujuće težak poraz od Giantsa, a Seahawksi podjednako iznenađujuće svladali New England Patriotse, međusobni sraz San Francisca i Seattlea vratio je malo reda u ove godine odličnu zapadnu diviziju NFC-a. Naravno, gledano iz perspektive Ninersa, koji su pobjedom od 13:6 učvrstili prvo mjesto u diviziji koje ove sezone ne drže tako čvrsto kao lani. Uvelike zbog puno jače konkurencije...

Prije samo dvije sezone NFC West bila je najslabija divizija lige, čak i povijesno slabašna, a ove godine je zahvaljujući lanjskoj renesansi San Francisca, te ovogodišnjem napretkom Seattlea, Arizone i St. Louisa vjerojatno najbolja divizija u NFL-u.

Stoga je prvi ovosezonski divizijski okršaj bio vrlo važan San Franciscu, posebno nakon nedjeljnog bolnog poraza od 26:3 protiv Giantsa kod kuće.

No, koliko god San Francisco bio motiviran, Seattle nije bio voljan samo tako položiti oružje protiv momčadi od koje je lani dva puta izgubio. Ponajbolja obrana lige dugo je držala Seattle u igri, i tek je krajem treće četvrtine Alex Smith dodavanjem za Delaniea Walkera uspio prekinuti niz Ninersa od sedam četvrtina bez polaganja.

Obrana Ninersa i Frank Gore odradili su ostatak posla - Gore je istrčao 131 teško izborenu yardu, a obrana nije dopustila mladom QB-u Russellu Wilsonu povratak poput onog nedjeljnog protiv Patriotsa. Wilson je utakmicu okončao sa samo devet točnih dodavanja za 122 yarde i jednim presječenim dodavanjem.

"U drugom poluvremenu sam vidio 30 najčvršćih minuta koje je moja momčad odigrala otkad sam tu. Ovo je slatka pobjeda. Bila je to prava nogometna borba i naši momci su pobijedili", zadovoljno je nakon utakmice komentirao Jim Harbaugh, trener koji je u kratkom roku od San Francisca učinio jednu od najboljih momčadi u ligi.

NFL, 18. listopada: San Francisco - Seattle 13:6.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 20:50
    Treba još nadodat NFC East diviziju, dakle philadelphia, ny giants, dallas i washington. Ta se divizija isto tako može smatrati jednako jakom kao ove dvije - NFC West i North.. U svakom slučaju ove sezone NFC konferencija mi se čini jača od AFC
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 20:45
    Uf, koja utakmica. Prava obrambena bitka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.10.2012. u 20:42
    Ne bi se baš složio da je NFC west najbolja divizija. Meni se čini da je ove godine najjača NFC north. Vidjet ćemo nakon 16 kola ko će gdje bit. Iako je napredak klubova iz NFC westa očit, mislim da im se ove godine puno toga pozitivno poklopilo.
    Obrisan korisnik
  • renimus19.10.2012. u 16:23
    gadna teska utakmica, ali pobjeda je pobjeda
    renimus