Rukomet

Rukometaši Siscije minimalno poraženi u prvom susretu

Branimir Korać • petak, 19.10.2012.
Rukometaši Siscije minimalno poraženi u prvom susretu

Drugo kolo EHF Europskog kupa rukometašima Siscije je donijelo vrlo neugodnog protivnika u ukrajinskom predstavniku Dinamu iz Poltave. Kako bi se smanjili troškovi, Siščani su dogovorili odigravanje obje utakmice u Ukrajini, a već u prvom susretu su pokazali kako imaju šanse za prolaz...

Pred oko 600 gledatelja rukometaši Siscije su minimalno poraženi u prvom susretu drugog kola EHF Europskog kupa. Četvrtoplasirana momčad ukrajinskog prvenstva pokazala se kao dobar i čvrst protivnik, kao što se i očekivalo, a nakon prvog susreta sve ostaje otvoreno.

Ukrajinci su u Europsku kup ušli nakon neuspjelog pokušaja ulaska u skupine Lige prvaka. U kvalifikacijama su tek u produžetku poraženi od solidnih Norvežana Hasluma što govori da nije riječ o bezazlenoj momčadi. U svom sastavu imaju dosta igrača s iskustvom igranja u jakim klubovima od Čehovskih Medveda pa do brojnih europskih klubova.

Očekivala se čvrsta utakmica jer obje momčadi njeguju igru jakih obrana i tako je i bilo. U konačnici su Ukrajinci slavili s minimalnih 24:23, a hrvatski predstavnik ima razloga za nezadovoljstvo. Nakon odlično odrađenog prvog poluvremena i vodstva 13:10 na odmoru, u drugom dijelu se dogodilo nešto slično kao u Innsbrucku u prvom kolu, pad u igri Siščana pomogao je domaćinu da ih dostigne i s minimalnom prednosti uđe u uzvrat.

Bez obzira na poraz, Siscia je pokazala da se s Dinamom može igrati i da nije bez šanse u uzvratu. Uzvratni dvoboj na rasporedu je u subotu također u Poltavi.

U prvom susretu strijelci za Sisciju su bili Nuić i Kević po pet puta, Kobetić je postigao četiri gola, Tomić i Baltić po tri, Jurjević dva i Čutura jedan. Najefikasniji kod Ukrajinaca bili su Viktor Kovalenko s deset golova te Andrij Vasjuk s četiri gola.

EHF Europski kup, drugo kolo, prva utakmica:
Siscia - Dinamo Poltava 23:24.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!