Zimski sportovi

Veza Washington Capitalsa sada u Dinamu iz Moskve, Sulzer se napokon vratio kući

Ivan Dominik • subota, 20.10.2012.
Veza Washington Capitalsa sada u Dinamu iz Moskve, Sulzer se napokon vratio kući
Foto: Davor Sajko

Novi neuspješni pregovori između NHL-a i NHLPA-a oko kojih se još uvijek vode polemike i debate u Sjevernoj Americi, novi val uvrijeđenosti i nezadovoljstva igrača te licemjerja, ucjena i bahatosti vlasnika, doveo je domino-reakcijom do novog "egzodusa" NHL igrača u Europu, među kojima se nalaze i neke od velikih zvijezda svjetskog hokeja...

Nakon što je NHLPA odbila "najbolju moguću ponudu" Garyja Bettmana i ekipe te je učinjen, prema Bettmanovim riječima "korak unazad" u pregovorima oko novog CBA-a, u NHL ligi je uslijedio novi val odlazaka igrača put Europe. Lockout će očigledno još potrajati, izvjesno je da je i ugrožena čitava sezona, a dok se o posljednjim pregovorima i ponudama još uvijek vode debate, mnogi su igrači, među njima i velike zvijezde, odlučile napokon pronaći nove angažmane.

Tako je velika švedska zvijezda i centar Washington Capitalsa, Nicklas Backstrom, odlučio promijeniti sredinu i otići u KHL. Lucidni je i sjajni švedski napadač prešao u Dinamo iz Moskve, velikana ruskog hokeja, u kojem već igra njegov klupski suigrač i ponajbolji hokejaš današnjice - Aleksandar Ovečkin.

Mikko Koivu u TPS-u?

Jedan od najboljih finskih hokejaša današnjice, ali i posljednjeg desetljeća, kapetan reprezentacije i igrač Minnesota Wilda, Mikko Koivu, mogao bi se nakon sedam godina vratiti u matični klub, TPS iz Turkua. Finski mediji navode i prenose kako je Koivu zainteresiran za povratak u Turku, svoj rodni grad, te domovinu i matični klub, ali i osim toga da je dogovor oralno već zaključen. Stoga se praktički treba riješiti samo papirologija i onaj najvažniji dio - plaćanje osiguranja, kako bi se Koivu vratio u TPS Turku, nakon što je i prošli lockout proveo u tom klubu.

Ionako već vrlo jako Dinamo Moskva, koji je ujedno trenutno i vodeći klub KHL-a te Zapadne konferencije, dobio je još jedno golemo pojačanje na centarskoj poziciji, a s Ovečkinom i Backstromom Moskovljani sada faktički imaju cijelu jedno napadačku liniju, budući da se "Šved" i Rus znaju jaku dobro iz Capitalsa.

No, osim Backstroma, sredinu je promijenio i vrhunski te ponajbolji njemački bek iz NHL-a, Alexander Sulzer. Bek Buffalo Sabresa s dojmljivim stažom u NHL-u pojačao je obrambene linije ERC Ingolstadta, kluba koji se natječe u najvišem razredu njemačkog hokeja, odnosno u DEL ligi.

Nakon Sulzera, put matičnog se kontinenta odlučio uputiti i mladi perspektivni napadač Ottawa Senatorsa, Peter Regin. Danski reprezentativac nije se vratio u domovinu, već je potpisao za švicarski klub, Langenthal, koji igra u drugoj ligi te zemlje, odnosno u NLB ligi.

Posljednji u nizu Sjevernoamerikanaca koji se uputio na izlazna vrata NHL-a jest Kanađanin Dwight King, prošlosezonski osvajač Stanley Cupa s LA Kingsima s kojima još uvijek dijeli ugovor, međutim, on nije otišao put Starog kontinenta. Naime, grinder i odlični napadač koji igra sjajno u defenzivnim zadacima, otišao je u AHL i to u ekipu Manchester Monarchsa gdje će dočekati kraj lockouta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!