Košarka

Hezonja ponovno vrlo dobar, Eriksson tricom donio slavlje Barceloni

Branimir Korać • subota, 20.10.2012.
Hezonja ponovno vrlo dobar, Eriksson tricom donio slavlje Barceloni

Druga momčad Barcelone upisala je novu pobjedu u drugom rangu španjolske košarke svladavši u gostima nakon produžetka momčad Melille 104:103. Pobjedu Barceloni tricom pet sekundi prije kraja donio je mladi Šveđanin Marcus Eriksson...

Barcelona B nastavlja s dobrim nastupima u drugom razredu španjolske košarke, a još jednu dobru utakmicu odigrao je i Mario Hezonja. Hezonjina momčad gostovala je kod Melille i upisala tijesnu pobjedu 104:103 u produžetku nakon što se uspjela izvući iz vrlo neugodne situacije u dodatnih pet minuta.

Hezonja je ponovno imao smanjenu minutažu zbog problema s osobnim pogreškama i za 25 minuta provedenih na parketu ubacio je 18 poena (6/11 za dva, 2/7 za tri) uz četiri skoka, četiri asistencije, dvije ukradene i četiri izgubljene lopte. S 18 poena bio je treći strijelac momčadi iza Marcusa Erikssona (20 poena) i Josepa Pereza Tomasa (19 poena), no obojica su imali značajno veću minutažu od našeg mladog igrača.

Susret je bio pravi festival trica u kojem su momčadi kombinirano ubacile čak 31 tricu. Kako i priliči takvoj utakmici, upravo šut za tricu je i odlučio pobjednika i to pet sekundi prije kraja susreta kada je Marcus Eriksson zabio za 104:103 što je bio i konačni rezultat.

Inače, domaćin je propustio priliku slaviti u produžetku, imao je vodstvo 103:97, međutim nakon toga u posljednje dvije minute igrači Melille nisu pronašli put do obruča Barcelone i upisali su poraz. I tijekom susreta su vodili i s desetak poena prednosti, ali svaki put su se gosti vratili u utakmicu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2012. u 09:26
    ma mali se ove sezone privikava na profi seniorsku košarku, a sljedeće će već imati 15-tak min u prvoj momčadi barce!znaju španjolci jaaako dobro kako se to radi...pa nisu oni MI, da uništavaju mlade igrače.da nemaju sustav i znanje, ne bi bili dominantni u euro košarci zadnjih 5 godina!koliko me... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • poen21.10.2012. u 21:23
    Znam, ta dva minusa su došla što sam spomenuo slabu tekmu Split - MZT. Ali ta tekma je stvarno bila loša i to je tako.
    poen
  • poen21.10.2012. u 10:22
    http://www.youtube.com/watch?v=B-C4iwZpIqA&feature=g-u-u Etvo i jučerašnje pobjede u gostima protiv Melille. Utakmica Split - MZT za tu tekmu izgleda kao rang - dva niža, po kvaliteti, tempu, brzini i snazi, kao da je naša A1 liga.
    poen
  • poen21.10.2012. u 10:19
    Evo isječka: http://www.youtube.com/watch?v=cU3-VNws4e4&feature=player_embedded
    poen
  • poen21.10.2012. u 10:18
    Razumko, slažem se da razuma nikad dosta i da ne treba ići u euforije. Međutim pogledaj Marija u isječku tekme protiv Alicantea. Španjolski navijači su poludili za Marijom. Boje se da niti dvije godine neće izdržati u Barci i da će poći u NBA. Smatraju da mu je već sada mjesto u prvoj ekipi Barce... [više na forumu]
    poen