Rukomet

Kamenica: "S 35 primljenih golova vrlo se teško može pobijediti u gostima"

Zvonka Keliš • nedjelja, 21.10.2012.
Kamenica: "S 35 primljenih golova vrlo se teško može pobijediti u gostima"

Rukometaši Meškov Bresta zaustavili su momčad Nexea na njenom putu u treće kolo EHF Europskog kupa. Nakon minimalnog slavlja u Našicama Bjelorusi su i kod kuće pokazali da su bolji te su predvođeni odlično raspoloženim Atajevasom izborili svoje mjesto u daljnjoj fazi natjecanja. Trener Nexea, Kasim Kamenica, nakon susreta nije bio zadovoljan ishodom, kao ni sudačkim parom večeri, a nekoliko riječi kazao je, kao i lijevo krilo domaćina Ljubo Vukić, i o najboljem strijelcu koji je presudio Našičanima.

Momčad našičkog Nexea porazom od Meškov Bresta u uzvratnoj utakmici drugoga kola EHF Europskog kupa okončala je svoju europsku priču za ovu sezonu, dok bjeloruska ekipa nastavlja dalje te nakon zanimljive borbe u posljednjim susretima s Našičanima očekuje ždrijeb i svog sljedećeg protivnika.

Od tri u nizu susreta u proteklih tjedna dana momčad iz Bjelorusije slavila je dva puta, naime, prvo je u Našicama u prvoj utakmici EHF Kupa upisala minimalnu pobjedu (31:30) da bi tjedan dana kasnije, u uzvratu na svom terenu, pokazala što sve zna te slavila 35:30. Iako je u međuvremenu Nexe pokazao kako se zna nositi s Bjelorusima, uvjerljivo slaveći u Regionalnoj ligi, u Europi su igrači Meškova jednostavno bili bolji.

"Pobijedili smo u obje utakmice, nema tu velike filozofije, bili smo jednostavno bolji iako nam nije bilo lako. Danas smo se mučili cijeli prvi dio, zbog imperativa prolaska dalje bili smo u grču, odvojili smo se tek u nastavku i onda mirno utakmicu priveli kraju", kazalo je nakon dvoboja i prolaska u daljnju fazu natjecanja u Europskom kupu lijevo krilo Meškova Ljubo Vukić.

Netom nakon susreta u Brestu trener gostiju Kasim Kamenica kazao je: "Očigledno je da smo ove sezone već u ranoj fazi naletjeli na vrlo kvalitetnu i ambicioznu momčad kao što je Meškov. Oni nemaju visok rejting, ali u posljednje vrijeme puno ulažu u momčad."

Potom je Kamenica nastavio: "Ipak su rezultat prve utakmice u Našicama te dug i naporan put u Bjelorusiju učinili svoje. Tim smo činjenicama, na žalost, bili limitirani i danas nismo uspjeli pružiti više. S 35 primljenih golova vrlo se teško može pobijediti u gostima. Taj se broj mora spustiti ispod 30 ukoliko želiš više."

Otkrio je potom trener Nexea i ključ pobjede Bjelorusa koji ponovno na raspolaganju nisu imali nekolicinu svojih igrača: "Mi smo prividno dobro otvorili utakmicu međutim to je trajalo kratko. Naime, tri promašaja Franje Lelića prerano su dozvolila domaćinu rezultatsku prednost koja ih je činila mirnima tijekom ostatka utakmice te im je to sigurno pomoglo na putu do pobjede. S druge su strane oni danas na raspolaganju imali dva nova vanjska igrača koji nisu nastupili u Našicama i očigledno je da se nismo dobro adaptirali na njihovu igru."

Posebnu pozornost Kamenica je dao najboljem strijelcu susreta, Atajevasu, igraču koji je doslovce odveo Meškov u treće kolo Europskog kupa: "Na početku smo imali problema s njihovim desnom vanjskim čiji učinak nismo smjeli dozvoliti. Da ne spominjem igru lijevog vanjskog Atajevasa za koga sam znao da im je najbolji igrač. Naši igrači i vratari to nisu dobro prihvatili, zabio nam je čak 15 golova. Cijelo sam vrijeme bio u nedoumici da li na njemu igrati flastera ili ne. Strahovao sam da ćemo, ukoliko ga budemo striktno čuvali, imati problema s Knudsenom i Shumakom od kojih je stalno prijetila opasnost. Mislio sam da nakon ozljede ipak nije na najvišoj razini igre, međutim on je začuđujuće izdržao cijelu utakmicu prikazavši vrhunsku igru."

Atajevas posebno raspoložen

Bivši Zagrebaš Ljubo Vukić koji je ovoga ljeta stigao u redove Meškov Bresta također je pohvalio igru svog suigrača Nerijusa Atajevasa: "On je danas mogao pucati i iz svlačionice, sigurno bi zabio. Iako je Atajevas odličan igrač, ne znam što mu je bilo danas. Inače je naš najbolji pucač, ali ne zabija toliko, danas je bio posebno raspoložen."

Mnogo je toga trener Kamenica imao za reći o vanjskom igraču bjeloruske ekipe koji je praktički presudio gostima iz Našica te je stoga dodao: "Činjenica je da nam je više od polovice golova Atajevas zabio iz prostora koji se ne može rješavati obranom, to su bili udarci s preko deset metara. Naši vratari nisu dobro akceptirali njegovu filozofiju pucanja, naime, kada puca sa šire pozicije gađa suprotni kut, a kada prilazi sredini puca prema bližem kutu. Nekoliko je zgoditaka postigao i kada je njihov napad prelazio u fazu pasivnog. Jednostavno, za njega danas nismo imali rješenja. Taj je detalj u igri odlučio na stranu njihove efikasnosti."

Riječ, dvije kazao je potom našički trener i o sudačkom paru večeri čijim radom nije nimalo zadovoljan: "Pomalo sam razočaran švedskim sudačkim parom. Švedska je rukometna velesila i za očekivati je da njihovi suci dijele pravdu nepristrano i kvalitetno, međutim, oni to danas nisu tako radili. To je dodatno utjecalo na raspoloženje u našoj igri te nam stvaralo još veći pritisak."

Za sam kraj trener Nexea kazao je i nekoliko lijepih riječi o svojoj ekipi za koju smatra da je još premlada da prođe u daljnju fazu natjecanja u Europskom kupu: "Na kraju ne mogu reći da naša momčad nije bila motivirana, da igrači nisu htjeli pobjedu. To je bilo očigledno. Međutim, mi u momčadi imamo i mladih igrača na koje utječe trema, koji nemaju iskustvo ovakvih teških utakmica. Sve su to činjenice i razlozi koji su doprinijeli da ovaj dvoboj drugog kola Kupa EHF završi tako kako je završio", zaključio je Kamenica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!