Automoto

Utrka u Maleziji prekinuta, pobjeda pripala Pedrosi

Lovro Štrbinić • nedjelja, 21.10.2012.
Utrka u Maleziji prekinuta, pobjeda pripala Pedrosi
Foto: EPA

Španjolac Dani Pedrosa došao je u Maleziji do nove pobjede i smanjio zaostatak za Lorenzom u ukupnom poretku. Vodeći čovjek Svjetskog prvenstva u skraćenoj utrci bio je drugi, ispred Asutralca Caseya Stonera.

Na stazi u Sepangu danas je na rasporedu bila utrka za Veliku nagradu Malezije, a od samog početka kiša je stvarala probleme vozačima. Nakon 13 odrađenih krugova uvjeti su se dodatno pogoršali, utrka je prekinuta, a ubrzo je stiglo priopćenje kako neće biti nastavka.

U prvim krugovima u Sepangu Jorge Lorenzo je držao iza sebe Pedrosu, ali nakon što su se neko vrijeme vozili kotač uz kotač Pedrosa je s unutarnje strane uspio izbiti na prvo mjesto.

Ubrzo je u teškim uvjetima Lorenzo malo "zaplesao" na stazi, skoro i izletio, a približio mu se i Casey Stoner. Ipak, srećom po vozača Yamahe, vrlo brzo je pokazana crvena zastava, što je značilo da dolazi do prekida utrke, odnosno podjele bodova prema aktualnom poretku.

Drugim riječima, prednost Lorenza pred Pedrosom dvije utrke prije kraja iznosi 23 boda. Također, vezano uz ovu utrku vrijedi spomenuti sjajan start Rossija, koji s brzo probio do četvrte pozicije, da bi na kraju završio kao peti, iza momčadskog kolege Haydena. Ranije u utrci izletjeli su, među ostalima, Spies, Dovizioso i Bradl.

VN Malezije, utrka:
1. D. Pedrosa (Špa/Honda)
2. J. Lorenzo (Špa/Yamaha)
3. C. Stoner (Aus/Honda)
4. N. Hayden (SAD/Ducati)
5. V. Rossi (Ita/Ducati)
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!